Iubitorii de sport și de natură din Capitală au participat la cea de a treia ediție a Crosului Pădurii. Toate fondurile strânse din taxele de înscriere la cros vor fi utilizate pentru împădurirea terenurilor degradate, prin proiectul "Adoptă un copac". La celelalte două ediții ale Crosului Pădurii, au participat 222 de alergători, iar cu ajutorul fondurilor strânse s-au plantat peste 1400 de pueți.
Boierie curată, la Muzeul Țăranului Român din Capitală, acolo unde, în acest week-end, cei mai pricepuți meșteri populari au participat la Târgul Boierului, un eveniment extrem de apreciat de bucureșteni. Domnițele au avut la dispoziție sute de bijuterii unicat și obiecte lucrate manual, de la batiste brodate, până la farfurioare din porțelan. Nici copiii nu au fost uitați de organizatorii târgului. Micuții au fost întâmpinați cu o gamă variată de dulciuri: șerbet, dulceață, înghețată, turtă dulce!
Cartierul Rahova, din Capitală, a fost zguduit, sâmbătă noapte, de o crimă oribilă. Un bărbat de 60 de ani a fost ucis, cu sânge rece, de proprietarul casei în care locuia. După ce au băut împreună, cei doi s-au luat la ceartă, cel mai probabil din cauza banilor. Chiriașul, care locuia acolo de doi ani, întârzia frecvent cu plata chiriei, iar proprietarul dorea să-l dea afară.
Incendiu devastator, în cartierul 23 August din Capitală, acolo unde, sâmbătă noapte, șase case au ars din temelii. Proprietarii imobilelor au reușit să se salveze, însă lucrurile lor au fost mistuite de flăcări. Incendiul a izbucnit în jurul orei 2.00, când unul dintre vecini a observat făcările și a alertat pompierii. Pentru stingerea incendiului, pompierii au avut nevoie de 11 autospeciale cu apă și spumă. Întreaga operațiune a durat două ore.
Personalul Spitalului de Boli Infecțioase din Pitești se confruntă cu un val de pacienți muișcați de căpușe. În urma încălzirii vremii, au fost înregistrate 30 de astfel de cazuri. Oamenii au fost înțepați de insecte în timp ce petreceau la iarbă verde sau se aflau cu animalele la păscut. Netratată la timp, mușcătura de căpușă poate duce chiar și la deces. Specialiștii se așteaptă ca, până în septembrie, numărul pacienților să ajungă la 60 de persoane pe lună.
Un bărbat din Slobozia trăiește un adevărat coșmar, după ce suflul unei explozii produse în apartamentul personal l-a aruncat pe fereastră, de la etajul doi. Pe lângă rănile suferite în cădere, victima are arsuri pe 70% din suprafața corpului. Deflagrația a afectat mai multe apartamente, iar două locatare au făcut atac de panică. Specialiștii analizează, acum, dacă a fost afectată structura de rezistență a blocului și dacă cele 20 de familii mai pot locui în imobil.
Atmosferã de festival la Tîrgu-Mures, unde mii de oameni sãrbãtoresc Zilele Orasului. Pe langa momentele de distractie organizate de municipalitate, iubitorii muzicii rock au asistat la un concert al trupei Iris. Distractia va continua pânã duminicã noaptea, când, la Targu-Mures, va concerta Sandra. Sarbatoarea se va încheia cu un foc de artificii.
Atmosferă de mare sărbătoare, la Alba Iulia, acolo unde municipalitatea le-a pregătit localnicilor o mulțime de surprize, cu ocazia Zilelor Orașului. În deschiderea evenimentului, oamenii s-au bucurat de un spectacol la înălțime, oferit de trupa franceză Transe Express. Membrii acesteia au bătut tobele și au făcut acrobații, suspendați de o macara, la 50 de metri înălțime.
"Accept orice mi se oferă. Sunt de aproape un an în somaj. Vreau doar să muncesc", aceasta este declarația mai mult decât elocventă făcută de una dintre persoanele care și-au depus CV-ul la târgul de joburi din Capitală. Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București a pus la bătaie o mie de locuri de muncă, însă mulți dintre aplicanți au plecat acasă fără prea multe speranțe.
Situație paradoxală, în sistemul de sănătate din România! În urma clasificării efectuate de Ministerul Sănătății, clinicile private, cu dotări de ultimă generație, dar specializări puține, au ajuns să primească același rang cu spitale orășenești, în care, pe hârtie, specializările sunt multe, însă gândacii umblă pe pereți. Un spital din Vaslui, în care faianța a căzut, pereții sunt plini de igrasie, iar instrumentarul este ruginit, a primit rangul trei, la fel ca un spital privat modern.
Ioan Andone ii tine pe toti in suspans. Sa plece sau sa nu plece din Stefan cel Mare?, este marea dilema a tehnicianului.
Descoperire macabră, în apele râului Jiu. Un elev, care dispăruse de acasă în urmă cu cinci zile, a fost găsit de un localnic, înecat în barajul Târgu Jiu. În vârstă de 16 ani, adolescentul avea legat în spate un ghiozdan umplut cu peste zece kilograme de pietre. Băiatul nu a lăsat niciun bilet de adio. Adolescentul a fost găsit la un kilometru depărtare de locul în care, duminica trecută, a fost descoperit trupul neînsuflețit al unei eleve, în vârstă de 19 ani.
Sibiul va fi, pentru zece zile, capitala teatrului mondial. Localnicii și turiștii au astfel ocazia să participe la sute de spectacole de teatru, dans, circ și efecte pirotehnice. Festivitatea de deschidere a Festivalului Internațional de Teatru a avut loc în Piața Mare. Devenit deja tradiție, concertul de deschidere a festivalului a fost susținut și în acest an de veteranii de la Holograf, care au scos în stradă peste 10.000 de oameni. A urmat spectacolul "Tranziție", pus în scenă de o companie germană.
Imagini dezolante, pe plaja din stațiunea Mamaia, acolo unde curenții marini au adus șapte delfini morți. Specialiștii cred că mamiferele și-au găsit sfârșitul în plasele pescărești montate de braconieri. Numărul total al delfinilor morți aduși la mal de apele mării, în primele cinci luni ale anului, depășește 30 de exemplare.
Surprize, pe șantierul autostrăzii București-Constanța! Săpăturile au scos la iveală o așezare medievală. Deși descoperirea arheologică a impresionat-o pe șefa de la Transporturi, Anca Boagiu, aceasta le-a dat termen specialiștilor, astfel încât lucrările la autostradă să nu stagneze. Arheologii spun că, după ce vor fi studiate, osemintele vor fi reînhumate într-o zonă apropiată.
Descinderi de amploare, la Cugir, acolo unde mai mult de 150 de polițiști și jandarmi au verificat locuințele a zeci de persoane cercetate pentru tentativă de omor și ultraj contra bunelor moravuri. 19 dintre suspecți au fost ridicați și conduși la Parcheul de pe lângă Tribunalul Alba, pentru audieri. Oamenii legii au confiscat mai multe bunuri, printre care și săbii.
Revoltați că, în cel mult trei luni, trebuie să se mute la 60 de kilometri depărtare, la spitalul din Întorsura Buzăului, aproximativ o sută de bolnavi și angajați ai spitalului din Vâlcele, județul Covasna, au protestat în fața Prefecturii.
Polițiștii din județul Caraș Severin au descoperit înregistrări șocante, cu ocazia descinderilor efectuate la domiciliile unor persoane cercetate pentru trafic cu țigări și cu imigranți. Materialele video arată cum o parte dintre suspecții arestați plănuiau să-l bată pe procurorul implicat în acest caz.
Membrii Comisiei de Învățământ din Senat sunt asaltați cu scrisori de etnicii maghiari din Transilvania, care fac presiuni pentru ca istoria și geografia să fie predate în limba maternă. Noua Lege a Educației elimină obligativitatea predării celor două discipline în limbile minorităților naționale.
A strâns 16 dosare penale, în trei ani de mandat, însă continuă să stea confortabil în fotoliul de primar al comunei dâmbovițene Hulubești. Adrian Chiriță a fost cercetat pentru abuz în serviciu, lovire, amenințare, distrugere, tulburare de posesie, furt și uz de armă fără drept. Edilul a fost anchetat, de asemenea, pentru că a bătut o femeie care lipise un afiș electoral și a fost chemat în instanță de o angajată a primăriei care susține că a fost concediată abuziv. Femeia a câștigat, a fost repusă în funcție, însă imediat i-a fost desfăcut contractul de muncă. Localnicii sunt, însă, împărțiți, atunci când vine vorba de primarul lor.
Condamnat pentru luare de mită de magistrații Înaltei Curți de Casație, subinspectorul Sorin Porosnicu nu a fost încă demis de conducerea Poliției Rutiere Vrancea, care continuă să-i vireze în cont salariul lunar. Sentința pronunțată pe data de 4 februarie este, însă, definitivă și irevocabilă.
Soluții extreme, la Spitalului Județean Sibiu, din cauza lipsei de personal. Directorul clinicii, Adrian Șanta, a mărturisit că angajații din subordine se văd nevoiți să lege pacienții de pat, după operații, pentru a-i împiedica să-și scoată perfuziile. Consiliul Județean Sibiu apelează la parlamentari pentru a face rost de bani.
Maghiarii din gruparea condusă de Laszlo Tokes își intensifică eforturile pentru obținerea autonomiei teritoriale. Pe data de 31 mai, aceștia vor deschide o reprezentanță a Ținutului Secuiesc chiar în clădirea Parlamentului European de la Bruxelles.
Uniunea Social Liberală intenționează să creeze un milion de locuri de muncă, potrivit programului economic pe termen mediu și lung, prezentat vineri. Un alt obiectiv al uniunii îl reprezintă majorarea salariului minim pe economie la 800 de lei pe lună, de la 670 de lei pe lună, cât este în prezent.
Hagi, Zenga si Protasov sunt cele trei nume de antrenori vehiculate pentru banca Stelei. Dupa ce Cosmin Olaroiu a anuntat ca nu va ramine in Ghencea si in sezonul viitor, conducerea clubului a demarat cautarile pentru un nou tehnician.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019