Vremea va fi caldã pentru aceastã datã, deși valorile termice vor fi în scãdere fațã de ziua precedentã. Cerul va prezenta înnorãri, mai accentuate ziua în vestul, centrul și nordul țãrii, iar noaptea în nord, centru și est, precum și la munte. În aceste regiuni, local și temporar va ploua, în zona montanã înaltã, la peste 1800 m altitudine, vor predomina ninsorile, iar în restul teritoriului ploile, slabe cantitativ, se vor semnala izolat. În Maramureș, nordul Transilvaniei, Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali, cantitãțile de apã vor depãși local 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp. În centrul și estul țãrii, trecãtor și izolat, se va produce polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în Moldova și 11 grade în Banat și Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 4 grade. În zonele joase de relief, izolat, va fi ceațã.
Vremea va fi caldã pentru prima decadã a lunii februarie, chiar deosebit de caldã în zonele de deal și de munte, în regiunile vestice și centrale. Cerul va fi temporar noros și va ploua în jumãtatea de vest a țãrii și pe arii mai restrânse, îndeosebi în a doua parte a intervalului, în cea de est. Doar izolat, în zona Carpaților Occidentali, Munții Banatului și în Maramureș, se vor mai cumula în jurul a 15 l/mp. Vor fi condiții de producere a poleiului în jumãtatea de nord a Moldovei și în estul Transilvaniei, dar izolat și trecãtor și în zonele joase de relief din restul teritoriului, din ceața ce se va semnala dimineața și noaptea când se poate asocia cu burnițã sau ploaie slabã. La munte, la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane și în Banat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade, izolat mai ridicate în dealurile submontane, dar și în Banat pânã spre 14 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -3 și 6 grade.
Vremea va fi caldã, cu precãdere în regiunile vestice, la deal și la munte. Cerul va avea înnorãri n vestul, nordul și centrul țãrii, unde temporar va ploua. Ploile vor fi mai frecvente și mai însemnate cantitativ în Maramureș și în nordul Transilvaniei, unde se vor acumula local 15...20 l/mp și izolat peste 35 l/mp. În Moldova vor fi precipitații mixte și pe arii restrânse se va produce polei. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 14 grade, iar cele minime, între -2 și 5 grade.
Încãlzirea vremii va continua, cu precãdere în vest și în centru, precum și în zonele de deal și de munte. Va ploua în Crișana, Maramureș și nordul Transilvaniei, unde se vor cumula în general pânã la 15...20 l/mp. Ploi slabe, izolate vor fi și în restul Transilvaniei și în nordul Moldovei, unde se va depune polei. Va ninge în Carpații Orientali, iar în Apuseni vor fi mai ales ploi și lapovițã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 13 grade, iar minimele, între -7 și 5 grade.
Valorile termice vor crește ușor fațã de intervalul precedent, iar cele diurne se vor situa în jurul mediilor climatologice în majoritatea regiunilor, însã în centru, sud și est vremea se va menține încã rece, dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în vest și nord-vest, unde pe arii restrânse, la începutul zilei și din nou în cursul nopții vor fi precipitații slabe mai ales sub formã de ploaie sau burnițã ce vor favoriza depunerile de polei și precipitații mixte în regiunile montane aferente. În zonele joase de relief, în special în cele din sudul și estul teritoriului, vor fi nebulozitate joasã, ceațã cu depunere de chiciurã și trecãtor burnițã, favorizând apariția poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri, mai ales în a doua parte a intervalului în Banat, Crișana și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5...-3 grade în zonele cu ceațã persistentã și 8...9 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, în general, între -10 și 2 grade.
Vremea se va menține rece, geroasã dimineața și noaptea cu precãdere în Transilvania. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales în sudul și estul țãrii, unde izolat se vor semnala fulguieli sau burnițe, favorizând depunerile de polei. Noaptea, înnorãrile vor fi mai accentuate în regiunile vestice și nord-vestice, unde pe arii restrânse vor cãdea precipitații mixte și se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în Banat și Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în Oltenia și estul Transilvaniei și 6 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 și 0 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaților Orientali, pânã spre -18 grade. Îndeosebi dimineața și noaptea, în zonele joase se va semnala ceațã, asociatã cu depunere de chiciurã.
În regiunile extracarpatice, vremea va fi în general închisã și rece, pe arii restrânse va fi ceațã cu depunere de chiciurã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 și -3 grade, mai scãzute în depresiuni, spre -17 grade.
Vremea va fi geroasã noaptea pe spații restrânse în centru și sud și, doar la amiazã, la deal și munte, valorile termice se vor apropia de mediile climatologice. În zonele joase, local, va fi ceațã, asociatã și cu chiciurã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 și 5 grade, iar cele minime, între -18...-16 grade în estul Transilvaniei și -3...-2 grade în Dealurile de Vest.
Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la aceastã datã, geroasã dimineața în cea mai mare parte a țãrii, iar noaptea în nord-vest, centru și local în sud și în vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general între -8 și 2 grade, iar cele minime între -15 și -4 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri, în general persistente, în regiunile estice, sud-estice și parțial în cele sudice și centrale. Trecãtor va ninge slab, local în Moldova și izolat în Dobrogea și Muntenia. Mai ales în primele ore ale intervalului va fi ceațã asociatã cu chiciurã în sud, în centru și pe arii restrânse în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte, în special la altitudini mari și pe arii restrânse și în partea de rãsãrit.
Vremea se va rãci și va fi ger, dimineața, îndeosebi în nord și centru, iar noaptea în cea mai mare parte a țãrii. Temperaturile maxime, vor fi cuprinse între -9 și 2 grade, iar cele minime între -19 și -9 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre -27 de grade, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest, pânã la -6 grade. Cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse va mai ninge slab, îndeosebi în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în cursul zilei în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și pe crestele montane. În zonele joase se va semnala ceațã, asociatã cu depunere de chiciurã, dimineața, îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar noaptea și în rest.
În vestul și centrul țãrii vremea va fi rece. În rest, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. În zonele joase de relief. mai ales în Banat, Crișana, Transilvania și Oltenia, local va fi ceațã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 și 4 grade, iar cele minime, între -15 și -5 grade.
În zonele joase de relief, vor fi înnorãri, local ceațã și izolat burnițã și fulguieli. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre senin. Temperaturile maxime se vor situa între -5 și 5 grade, iar cele minime între -11 și -2 grade, local mai scãzute în Transilvania.
În cea mai mare parte a țãrii vremea va fi deosebit de rece, geroasã dimineața în majoritatea zonelor, iar noaptea în special în centru și în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 2 grade, iar cele minime între -14 și -6 grade, mai scãzute local în Transilvania, Oltenia și Muntenia, pânã în jurul a -22 de grade.
Vremea va fi deosebit de rece. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 și 2 grade, iar cele minime se vor situa între -18 și -6 grade, mai coborâte în depresiuni pânã spre -25 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în regiunile extracarpatice, unde izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe litoral.
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 13 - 18 ianuarie, ora 10
Fenomene vizate: intensificãri ale vântului, temporar viscol.
În județele Caraș-Severin, Cãlãrași și Constanța, rafalele de vânt vor atinge 55...65 km/h și izolat 70 km/h, temporar viscolind și spulberând zãpada.
În sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei va ninge și se va depune strat nou de zãpadã.
În regiunile din sudul și sud-estul țãrii vântul va avea intensificãri cu viteze de 40...50 km/h, iar local în județele Ialomița, Buzãu, Brãila, Tulcea și Vrancea rafalele vor depãși 55...60 km/h. În Banat, Oltenia, jumãtatea de sud a Munteniei și în Dobrogea temporar vor fi ninsori în general slabe.
În zona municipiului București temporar vântul va atinge 40...50 km/h și vor fi intervale de timp în care va ninge slab.
Vremea va fi rece în cea mai mare parte a țãrii, geroasã dimineața în majoritatea zonelor, iar noaptea local în nord și în centru. În prima parte a intervalului, cerul va fi variabil, cu unele înnorãri și izolat ceațã în zonele joase, în special cele din regiunile extracarpatice. Începând din orele serii, nebulozitatea va cuprinde mare parte din țara. Va ninge în Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar în extremitatea de sud ninsorile vor fi mai intense. În regiunile sudice și sud-estice, vântul se va intensifica treptat, devenind în general moderat ziua, pe timpul nopții vitezele vor depãși 45...55 km/h, iar în sudul Banatului, Bãrãgan și Dobrogea vor fi rafale de peste 60 km/h, viscolind ninsoarea. În estul Dobrogei, trecãtor precipitațiile vor fi mixte și vor fi condiții de polei. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și 3 grade, iar cele minime între -10 și 0 grad, mai scãzute în Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei.
Vremea se va rãci și va fi ger în cursul nopții, în cea mai mare parte a țãrii. În regiunile vestice, nordice și centrale, vor fi înnorãri mai ales ziua, dar numai pe arii restrânse va mai ninge slab, îndeosebi în Maramureș, nordul Crișanei și la munte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar în zonele joase, izolat dimineața și local noaptea, va fi nebulozitate joasã sau ceațã și trecãtor fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 4 grade, iar cele minime se vor situa între -20 de grade în depresiunile Carpaților Orientali și -5...-3 grade pe litoral.
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 13 ianuarie, ora 05 - 14 ianuarie, ora 12
Fenomene vizate: depuneri de polei, precipitații mixte moderate cantitativ, intensificãri ale vântului, ninsori viscolite la munte.
În intervalul menționat vor fi precipitații mixte ce vor cuprinde treptat vestul, centrul și nordul țãrii și vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest și la munte cantitãțile de precipitații vor depãși local 20...25 l/mp.
Se va semnala polei, în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat și Crișana, iar dupã-amiaza și în Transilvania și nordul Moldovei.
În noaptea de vineri spre sâmbãtã (13/14 ianuarie) și în prima parte a zilei de sâmbãtã (14 ianuarie) se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei și local în Transilvania și Moldova.
În zona de munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și temporar viscolite, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbãtã (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat și în regiunile intracarpatice.
Vântul va avea intensificãri la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70...80 km/h.
Intensificãri ale vântului, cu viteze de 55...65 km/h și trecãtor peste 70 km/h, se vor semnala și în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbãtã (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului.
Pe arii restrânse precipitații slabe mixte, ce pot favoriza producerea de polei, se vor semnala sâmbãtã (14 ianuarie) și în restul teritoriului.
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 13 ianuarie, ora 05 - 14 ianuarie, ora 12
Fenomene vizate: depuneri de polei, precipitații mixte moderate cantitativ, intensificãri ale vântului, ninsori viscolite la munte.
În intervalul menționat vor fi precipitații mixte ce vor cuprinde treptat vestul, centrul și nordul țãrii și vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest și la munte cantitãțile de precipitații vor depãși local 20...25 l/mp.
Se va semnala polei, în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat și Crișana, iar dupã-amiaza și în Transilvania și nordul Moldovei.
În noaptea de vineri spre sâmbãtã (13/14 ianuarie) și în prima parte a zilei de sâmbãtã (14 ianuarie) se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei și local în Transilvania și Moldova.
În zona de munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și temporar viscolite, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbãtã (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat și în regiunile intracarpatice.
Vântul va avea intensificãri la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70...80 km/h.
Intensificãri ale vântului, cu viteze de 55...65 km/h și trecãtor peste 70 km/h, se vor semnala și în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbãtã (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului.
Pe arii restrânse precipitații slabe mixte, ce pot favoriza producerea de polei, se vor semnala sâmbãtã (14 ianuarie) și în restul teritoriului.
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 11 ianuarie, orele 13 - 23
Fenomene vizate: intensificãri ale vântului, ninsori local viscolite
În intervalul menționat va mai ninge în cea mai mare parte a Moldovei, local în Muntenia, zona Carpaților de Curburã, iar spre searã și la începutul nopții și în sudul Dobrogei.
În Dobrogea, estul Munteniei, sudul și centrul Moldovei vântul va continua sã prezinte intensificãri cu viteze de 50?60 km/h, viscolind și spulberând zãpada.
Vremea se va menține deosebit de rece în cea mai mare parte a țãrii. În cursul zilei va ninge în jumãtatea de sud-est a teritoriului, iar în Dobrogea, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Munteniei, precum și în Carpații de Curburã va fi viscol. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 și -1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse între -16 și -8 grade. În zonele joase vor fi condiții de ceațã asociatã cu depunere de chiciurã.
Vremea va fi geroasã. Temperaturile maxime se vor încadra între -14 și -4 grade, iar cele minime,între -22...-20 de grade. Spre searã și noaptea, în sud-est, ninsorile se vor extinde. În Dobrogea, jumãtatea esticã a Munteniei, în sudul și centrul Moldovei, precum și în Carpații de Curburã, noaptea va fi viscol cu viteze la rafalã de 50...70 km/h. În estul și sud-estul Dobrogei, precipitațiile vor fi mixte și se va produce polei.
COD GALBEN
07 Jan 2017, ora 10:00
Interval de validitate: 07 Jan 2017, ora 10:00 -> 09 Jan 2017, ora 21:00
În intervalul menționat, vremea va fi geroasã în cea mai mare parte a țãrii, atât ziua, cât și noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 și -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 și -15 grade.
Vremea geroasã va persista în majoritatea regiunilor și pe parcursul sãptãmânii viitoare.
Interval de valabilitate: 07 ianuarie, ora 10 - 08 ianuarie, ora 22
Fenomene vizate: intensificãri ale vântului, zãpadã spulberatã și troienitã
În intervalul menționat, în estul și sud-estul țãrii, dar și la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificãri, cu viteze de 50...60 km/h și, pe arii restrânse, 70...75 km/h, spulberând și troienind zãpada.
În special în cursul nopții de sâmbãtã spre duminicã (07/08 ianuarie) și pe parcursul zilei de duminicã (08 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și local în Carpații Meridionali și Orientali, temporar va mai ninge și se va depune strat nou de zãpadã.
Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local și în regiunile centrale și în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificãri ale vântului.
COD GALBEN
07 Jan 2017, ora 10:00
Interval de validitate: 07 Jan 2017, ora 10:00 -> 09 Jan 2017, ora 21:00
Fenomene: vreme geroasã
În intervalul menționat, vremea va fi geroasã în cea mai mare parte a țãrii, atât ziua, cât și noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 și -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 și -15 grade.
Notã: Vremea geroasã va persista în majoritatea regiunilor și pe parcursul sãptãmânii viitoare.
Interval de valabilitate: 07 ianuarie, ora 10 - 08 ianuarie, ora 22
Fenomene vizate: intensificãri ale vântului, zãpadã spulberatã și troienitã
În intervalul menționat, în estul și sud-estul țãrii, dar și la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificãri, cu viteze de 50...60 km/h și, pe arii restrânse, 70...75 km/h, spulberând și troienind zãpada.
În special în cursul nopții de sâmbãtã spre duminicã (07/08 ianuarie) și pe parcursul zilei de duminicã (08 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și local în Carpații Meridionali și Orientali, temporar va mai ninge și se va depune strat nou de zãpadã.
Notã: Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local și în regiunile centrale și în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificãri ale vântului.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019