Record medical! În cadrul Institutului Clinic Fundeni au fost realizate 1.000 de transplanturi cu celule stem. Ultima operație de acest fel a fost efectuată anul acesta, pe 7 aprilie. 1.000 de oameni, care sufereau de leucemie sau alte boli grave ale țesutului sanguin ori ale sistemului imunitar, au primit o șansă la viață în ultimii 16 ani, în cadrul unității medicale. Dragoș Filipescu este unul dintre pacienții care au primit o viață nouă, după ce s-a chinuit mai bine de o lună prin sălile de operație.
DRAGOȘ FILIPESCU, pacient
"Din momentul în care am intrat în spital și până am ieșit, am avut în permanență sentimentul că sunt pe mâini bune și că totul este sub control. A fost o experiență de voință, de răbdare."
Nu îi este însă recunoscător doar familiei și medicilor, ci și donatorului său, pe care nu îl cunoaște.
DRAGOȘ FILIPESCU, pacient
"Este un neamț, încerc să iau legătura cu el prin intermediul Registrului de Transplant. Este destul de complicat deocamdată. Dar când mă gândesc la el și mă rog pentru el... ca pentru mine. Îi datorez viața!"
Șeful Secției de Transplant Medular Adulți din Institutul Clinic Fundeni, Alina Tănase, recunoaște că zâmbetul de pe chipul acestor oameni îi dă putere să salveze în continuare vieți.
ALINA TĂNASE, medic
"Este motivul pentru care putem să mergem mai departe, fiindcă este o procedură complexă, complicată, cu pacienți foarte gravi și la care întotdeauna încerci să învingi boala. Atunci când reușești, satisfacția este extraordinară."
Statisticile arată că aproximativ trei din 100.000 de oameni au nevoie, anual, de transplant medular cu celule stem hematopoietice.
Peste doar câteva zile, în cadrul Institutului Clinic Fundeni va fi marcat un nou record medical: se împlinesc 37 de ani de efectuare de transplanturi renale.
Considerată de mulți a doua cea mai veche meserie din lume, magia există din cele mai vechi timpuri. O fascinație, de mii de ani, pentru oameni de pe toată planeta. Orădeanul Alex Debelka, are 20 de ani...
Familia a donat organele actriței Ema Vețean, de la Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu, care și-a pierdut viața într-un tragic accident rutier. Familia actrițe a acceptat prelevarea de organe, dăruind, astfel, viață...
Campanie de informare pentru prevenirea cancerului de sân! Campania ”Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!” se desfășoară într-un centru comercial din Capitală, unde studente la medicină, împreună cu...
13 studenți și angajați ai Facultății de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au fost diagnosticați cu febră Q, o boală care se ia de la animale și nu se transmite de la om la om.
Celebrul academician rus, Ashot Khachatryan, cel care a pus la punct metode medicale unice specifice medicinei hidrogenului, se află în România. Profesorul Khachatryan acordă consultații și aplică metodele și procedurile sale...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019