Furat din interior și ipotecat pânã la ultimul șurub, combinatul Oltchim plãtește salarii demne de invidiat. Cel puțin așa susține ministrul Economiei, Varujan Vosganian. Potrivit demnitarului, un angajat al combinatului ridicã lunar, de la casierie, aproape 2.900 de lei.
VARUJAN VOSGANIAN, ministrul Economiei "Intre 2009 si 2012 numarul de angajati a scazut cu 12%, in timp ce fondul de salarii a crescut cu 40%. Practic, salariile din Oltchim au crescut cu peste 50%."
Pentru angajații combinatului vin, însă, vremuri grele. Pânã se va decide cine va fi concediat, 1.700 de angajați vor intra, luna viitoare, în șomaj tehnic.
prin telefon: CORNELIU CERNEV, lider de sindicat "Se pune problema reluarii activitatii si redimensionarea personalului. S-a discutat de asemenea despre somaj tehnic pentru luna viitoare. (...) Se discuta de 1.500-1700 de persoane."
Peste o sutã de contracte pãguboase au generat efecte care au adus combinatul in situatia de acum. Multe astfel de contracte au fost încheiate cu firme conduse de apropiați ai foștilor directori Constantin Roibu și Radu Olaru.
GHEORGHE PIPEREA, administator judiciar Oltchim "Zeci de contracte care au fost facute doar pentru varuirea bordurilor din Arpechim."
O afacere proastã a fost și cumpãrarea, în 2009, a Secției de Piroliză de la Arpechim. 106 milioane de euro a investit Oltchim în platforma de la Pitești, care nu a funcționat, însă, nici mãcar o zi.
VARUJAN VOSGANIAN, ministrul Economiei "Pe langa faptul ca este inglodat in datorii este practic si ipotecat. Oltchimul nu-si mai apartine siesi. Este intr-o stare de schizofrenie din perspective dreptului imobiliar."
Chiar și așa, Oltchim poate fi salvat, spune Vosganian. Optimismul sãu nu este, însã, împãrtãșit și de alții.
REMUS BORZA, administrator judiciar Hidroelectrica "Este un pariu pierdut si Oltchimul. Nici insolventa nu mai poate sa faca minuni."
Un raport privind situația dezastruoasã de la Oltchim va fi prezentat în 12 martie.
Noul ministru al Educației și Cercetării, Daniel David, a facut public Raportul privind starea învățământului la momentul preluării mandatului. Acesta spune că salariul de bază în educație trebuie să reflecte respectul pe care noi îl dăm profesorului în societate și educației, precizând că indicatorii de performanță trebuie să vină în forma unor bonusuri, premii, suplimentar acestui salariu de bază.
Federația Națională Sindicală din Asistența Socială și Protecția Copilului FNS „PRO. ASIST” susține că este îngrijorată de prevederile proiectului ordonanței trenuleț. Sindicaliștii susțin că salariații se vor confrunta cu diminuări ale veniturilor nete.
Mai mulți angajați ai unei benzinării din județul Alba sunt acuzați că ar fi furat combustibil de la locul de muncă! Pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit, complici le-ar fi fost mai mulți șoferi de camioane.
Românii reveniți în țară după declanșarea pandemiei de coronavirus, invitați să-și caute job! 129.000 de persoane revenite din străinătate s-au înscris în sistemul de șomaj din România, a anunțat ministrul Muncii...
Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019