Aproape o sută de copii, din localitatea sibiană Rusciori, învață într-o școală insalubră, fără apă curentă și cu toaletele în curte. Mai mult, unitatea de învățământ nu deține autorizație de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică, din cauză că nu are condițiile minime de igienă. Asta în timp ce, peste drum, se află o școală nou-nouță. Tot ce-i mai trebuie este o centrală, mobilier și utilități. Dar, în așteptarea fondurilor guvernamentale, clădirea stă goală de patru ani.
ELISABETA RĂULEA, director, Școala Rusciori "Nici nu știu ce să le mai spun părinților, pe care noi i-am convins să-și lase copiii la școală, și am derulat o serie de proiecte și programe, pentru a diminua abandonul școlar. Am reușit acest lucru, spunându-le că o să mergem într-o clasă nouă și, acum, copiii vin și, de multe ori, părinții sunt dezamăgiți, că trebuie să intrăm în aceleași săli, insalubre, chiar!"
Investiția a fost abandonată de Ministerul Educației în anul 2009, atunci când ar fi trebuit finalizată. O generație de elevi a și terminat ciclul gimnazial, de când autoritățile tot promit că se vor muta în clădirea nou-construită.
VALENTIN RISTEA, viceprimar, Rusciori "Am făcut demersuri la Consiliul Județean, la Prefectură, chiar și ei ne-au trimis nouă tot felul de adrese. Noi am răspuns cu promptitudine. La Inspectoratul Școlar, la Prefectura Sibiului, la Consiliul Județean! Să sperăm că poate, totuși, cineva va zice "da"!"
Școala din Rusciori nu a primit fonduri nici în această vară, așa că elevii se vor întoarce la toamnă, cel mai probabil, tot în clădirea insalubră, în care nu au nici măcar apă de băut.
Porți deschise la Școala Gimnazială nr. 59 din București! Zeci de părinți au venit să viziteze instituția de învățământ, alături de copii. Adulții și cei mici au fost atrași de noile dotări ale școlii. Cadrele didactice bine pregătite rămân însă principalul atu al unității de învățământ din Sectorul 6 al Capitalei.
La ora actuală, aproape o treime dintre școlile din România au catalog electronic, a declarat ministrul Educației, Daniel David. Ministerul Educației definitivează un proiect, astfel încât, catalogul electronic să fie implementat...
Afirmațiile recente vehiculate pe rețelele de socializare, potrivit cărora un jandarm aflat în dispozitivul de ordine publică la protestele din Capitală și-ar fi dat demisia, după ce și-a întâlnit părinții la protest, sunt complet false...
Ministerul Educației și Cercetării nu organizează olimpiade școlare pentru clasele I-IV în anul 2025. Ministrul Educației, Daniel David, a spus că această problemă trebuie clarificată, pentru o înțelegere mai clară a acestei decizii.
A venit Moș Crăciun! Copiii au trăit cea mai veselă și emoționantă noapte din an - noaptea de Crăciun. Moșul, cu tolba plină a ajuns prin toate casele, iar darurile au fost pe măsura așteptărilor.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019