Activiștii de la Greenpeace România au adus un omagiu victimelor dezastrului nuclear de la Fukushima. Solidari cu semenii lor care au pierit sau au avut de suferit în urma accidentului de acum doi ani, ei au aprins în piața Universității din București peste două mii de lumânări pe o suprafață de șase metri pătrați, în semn de protest față de folosirea energiei nucleare.
VOX voluntar: "Sunt aproximativ 2.000 de lumânări. (...) Sunt așezate în forma tiparului desenat ca un om radioactiv, speriat de radiații."
Activiștii au vrut, astfel, să tragă un semnal de alarmă adresat oficialilor Nuclearelectrica, operatorul reactoarelor nucleare de la Cernavodă. Ei spun că legile românești nu garantează compensații și nu asigură despăgubiri în caz de accident nuclear.
ALEXANDRU RIZEA, organizator: "Se împlinesc doi ani de la dezastrul nuclear de la Fukushima, iar Greenpeace e alături de victimele care suferă și azi după acel dezastru. (...) Solicităm factorilor de decizie de la noi din țară să renunțe la pericolele energiei nucleare și să se orienteze spre energie regenerabilă."
Dezastrul nuclear de la Fukushima, din martie 2011, este considerat al doilea ca mărime după cel de la Cernobîl. Catastrofa din Japonia s-a soldat cu aproape 16 mii de morți, iar peste 2.600 de persoane au fost date dispărute.
Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.
Poluarea din București este unul dintre subiectele dezbătute intens în ultimele zile. Într-o postare pe rețeaua de socializare, Greenpeace România trage un semnal de alarmă, afirmând că măsurile luate de Primăria Capitalei...
Dezastru în pădurile românești! Potrivit estimărilor făcute de voluntarii de la Greenpeace, România pierde trei hectare de pădure pe oră, iar Bucovina a devenit următoarea țintă a defrișărilor ilegale. Imaginile surprinse de reprezentanții...
Simpozion omagial dedicat profesorului dr. ing. Nicolae. I. Manolescu! La Universitatea Politehnica din Bucuresti, foștii săi studenți, care îi calcă pe urme de mai bine de 59 de ani, s-au reunit pentru câteva momente emoționante.
De astăzi, România este în doliu național timp de trei zile, în memoria regelui Mihai! Pe durata doliului, instituțiile și autoritățile publice centrale și locale sunt obligate să arboreze în bernă drapelul României și drapelul Uniunii Europene.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019