Peste douã mii de oameni au mers si la Brasov într-o procesiune religioasã. În ajunul Nasterii Maicii Domnului, credinciosii au parcurs aproape trei kilometri pe strãzile orasului de sub Tâmpa.
AMBIANTÃ
"Maica Plângãtoare", o icoanã înaltã de peste doi metri, împodobitã cu rubine si alte pietre pretioase a fost purtatã în fruntea alaiului. Evenimentul a fost organizat în Ajunul Nasterii Maicii Domnului pentru cã, în 2010, Fecioara Maria a fost desemnatã Ocrotitoarea Spiritualã a Brasovului.
AMBIANTÃ (preot cântã la portavoce)
VOX: "Este un moment important pentru noi, pentru cei ce cred în maica Domnului!"
VOX: "Este o zi specialã si sfântã pentru poporul român!"
VOX: "Sunt crestin. Am fost foarte impresionat. Azi, vãzând atâtia oameni, am simtit fiori!"
AMBIANTÃ (procesiune, toacã)
Procesiunea a fost condusã de un sobor de 20 de preoti din Brasov si din împrejurimi si organizatã de Protopopiatul Brasov, Parohia "Sf Treime" si Ordinul Suveran al Fecioarei Maria.
Eveniment omagial, pentru credincioșii catolici din România! Astăzi, s-a desfășurat, în Capitală, procesiunea cu relicva și icoana Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. Procesiunea, organizată de Arhidioceza Romano-Catolică...
A doua zi de Rusalii, sărbătorită la biserică, la iarbă verde ori în stațiunile de la munte și de la mare! În tradiția populară, Rusaliile reprezintă o perioadă marcată de obiceiuri și superstiții. La sate, oamenii se tem de grindină...
Pelerinaj la Galați! Sute de oameni au îndurat frigul și ploaia, ca să se roage la moaștele Sfântului Efrem cel Nou, recent aduse din Grecia, dar și la racla cu moaștele Sfântului Andrei. Circa 300 de preoți, însoțiți de credincioși, au purtat în procesiune cele două racle cu moaște, care au fost expuse, apoi, în fața Catedralei din Galați.
Mii de credincioși, veniți din toată țara, au participat la procesiunea organizată în cinstea Sfintei Parascheva, la Iași! Aseară, sfintele moaște au fost scoase din biserică, după care au fost plimbate în procesiune prin oraș. Credincioșii nu au ținut cont de ploaie și nici de frigul tot mai accentuat. În procesiune, zeci de preoți au purtat pe brațe racla...
Peste 1000 de oameni au refăcut simbolic Drumul lui Isus pe Muntele Golgota în stațiunea Straja. Procesiunea are loc pe drumul care pornește de la poalele Munților Vâlcan și se oprește aproape de un schit înființat în urmă cu 15 ani. Credincioșii au purtat o cruce de lemn grea de peste 100 de kilograme, înaltă de peste patru metri, pe un traseu de 10 kilometri, care urcă până la cota 1.440 de metri a muntelui. Pe parcursul procesiunii, alaiul se oprește în 14 locuri, unde sunt monumente religioase, pentru a asculta slujbele ținute de preoți.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019