Experiență de neuitat, pentru 20 de copii, care, vineri noapte, au dormit la muzeul Antipa. Pregătiți ca pentru o adevărată expediție, cu saci de dormit, lanterne și corturi, micuții și-au petrecut noaptea într-un decor mirific și au discutat cu specialiștii despre istoria planetei, despre cum s-au dezvoltat viețuitoarele și despre cum trăiau oamenii în Epoca de Piatră.
AMBIANȚĂ: "Fiecare să își strângă sacul și să-l facă sul, după ce închide fermoarul, și să-l pună lângă perna pe care a dormit."
Copiii au descoperit, în interiorul muzeului, dinozauri, pești, păsări și tot felul de vietăți, multe dintre ele dispărute de milioane de ani. Micuții, cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, au fost însoțiți în permanență de ghizi.
VOX: "Este un dinozaur, este un mamifer. (...) Adică suge lapte de la mama și este singurul mamifer care depune ouă."
AMBIANȚĂ: "Și animalul acesta, Deinotherium, tot un mamifer este, doar că a trăit acum mult timp. Animalul ăsta trăia pe pământul României, acum milioane de ani."
AMBIANȚĂ: "Auzi, eu am fost acolo, la...Și ai văzut foci din astea? Aaa...una doar."
AURORA STĂNESCU, muzeograf: "Copiii reprezintă ponderea cea mai mare de vizitare a muzeului. Unii dintre ei sunt elevi și nu veneau pentru prima dată la Antipa. Sunt copii care au crescut cu noi. (...) Este o excursie în muzeul Antipa, o aventură."
Potrivit organizatorilor, numărul cererile de participare a fost foarte mare, însă nu existau condiții pentru a primi toți copiii interesați. Reprezentanții muzeului spun, însă, că vor mai organiza astfel de excursii. Un prilej perfect pentru a vedea animalele de la Antipa îl reprezintă Noaptea Muzeelor, eveniment organizat chiar în această noapte. Intrarea este liberă.
Șarpele Glykon pleacă la Madrid! Faimoasa piesă, unică în lume, găzduită de Muzeul de Istorie și Arheologie din Constanța, va fi transportată la Madrid, unde, în perioada...
Expoziție inedită de reptile, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București! Sunt 51 de specii de reptile, exemplare născute și crescute în captivitate, conform legislației internaționale.
Primul muzeu Art Nouveau din România, inaugurat la Oradea! Construită între 1909 și 1910 in stil secession vienez, după un proiect al arhitecților László Vágó și József Vágó, Casa Darvas - La Roche din Oradea...
Muzeul de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” din București, primul beneficiar al uneia dintre cele mai inovatoare tehnologii japoneze anti-cutremur. Sistemul de izolare seismică din Japonia este instalat, în premieră în România și în Europa...
Muzeul de Istorie Naturală đin Iași a intrat într-un amplu proces de reabilitare, după șase ani de când a fost închis. Exponatele au fost mutate, cu excepția elefantului indian Gaba, cel mai impresionant obiect din patrimoniul muzeului.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019