Procurorii D.I.I.C.O.T. au cerut, arestarea, pentru 29 de zile, in cazul celor 33 de persoane retinute, joi, in dosarul fraudelor bancare. Printre persoanele cercetate în acest dosar se numara Alexandru Claudiu Cercel Duca, vicepresedintele unei bănci, Daniel Ruse, fost candidat la Primaria Oltenita, Florian Dragos Diaconescu, fost general în cadrul Direcției de Infortmații Externe, și presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Aurel Șaramet. Deocamdată, doar Șaramet va fi cercetat în libertate, în mega-dosarul de înșelăciune și spălare de bani.
AMBIANȚĂ "N-ați putea să nu vă împrăștiați așa după mine? Nu pot să respir, după 18 ore? Asta-i buna! I-am pierdut pe avocați din cauza voastră! În dreapta, în dreapta!"
VOX "Complicitate la înșelăciune, apartenență, sprijinirea unui grup infracțional organizat, de crimă organizată. Sigur că sunt indiciile pe care procurorii le consideră temeinice în această fază, noi considerăm că nu sunt atât de temeinice."
PAVEL ABRAHAM, avocat "Aderare la un grup infracțional. De asemenea, de înșelăciune în formă calificată, pentru că acordă sprijin la două persoane care au înșelat cu documente false, au o singură bancă."
VOX "Au fost păcăliți de către niște băieți deștepți. Chiar copilul și-a păcălit, și-a înșelat tatăl. Tatăl nu știa nimic. Foarte mulți au garantat cu casele, au fost de bună credință."
În ciuda scandalului care pune sub semnul întrebării credibilitatea sistemului bancar din Romaânia, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, susține că acest caz de fraudă nu va crea fisuri în sistem și nu-l va destabiliza în niciun fel. Vasilescu a adăugat că oamenii legii au demarat cercetările după ce au fost sesizați chiar de reprezentanții băncilor nominalizate, în urma descoperirilor făcute cu ocazia unor audite interne.
prin telefon: ADRIAN VASILESCU, consilierul guvernatorului B.N.R. "Niciun depunător din sistemul bancar, nici din băncile nominalizate, nu își vede depozitul lui în vreun pericol."
Scandalul de fraudă bancară a izbucnit joi, când, la sediul DIICOT, au avut loc audieri timp de peste 15 ore, fiind intervievate in jur de 100 de persoane. Potrivit dosarului întocmit de D.I.I.C.O.T., 16 bănci din România ar fi implicate în cazul de fraudă bancară. În dosar se mai arată că rețeaua infracțională ar avea legături în Senat, A.N.A.F., A.V.A.S. și în Ministerul Economiei, care le oferea protecție membrilor rețelei infracționale. Potrivit site-ului ziare.com, care citează RTV, generalul Diaconescu ar fi fost capul grupării infracționale, omul la care apelau membrii grupării, în momentul în care doreau să obțină un credit cu documente false.
Trei elevi au fost eliminați de la proba de matematică a Evaluării Naționale, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Elevii au fost descoperiți, joi, cu telefoane mobile în sala de examen, lucru...
Fraudă uriașă în domeniul deșeurilor! Șapte firme specializate în colectarea și reciclarea deșeurilor au fost depistate cu nereguli grave de către inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul A.N.A.F..
Un executor judecătoresc din Timișoara este acuzat că ar fi întreținut, de-a lungul timpului, relații sexuale cu minore. Mai mult, pe unele fete le-ar fi fotografiat în ipostaze intime. Polițiștii de la Crimă...
Primarul Iașiului, Mihai Chirica, are calitatea de inculpat într-un dosar instrumentat de D.I.I.C.O.T.. Edilul a fost audiat, luni, în dosarul ce vizează concesiunea unui teren din Sărărie. În urma anchetei procurorilor...
Percheziții domiciliare, într-un dosar privind lucrări ilegale executate în Parcul „Regele Mihai I”, fost Herăstrău, din București! Mai multe persoane sunt cercetate penal pentru efectuarea unor lucrări de demolare...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019