Chilia în care Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului, s-a rugat la Manăstirea Sâmbata de Sus va fi reabilitată. Autoritățile din Brasov au alocat 50.000 de lei pentru refacerea locului în care Arsenie Boca a trăit ani buni. Mii de credincioși din toată țara merg în pelerinaj la Sâmbată de Sus și spun că rugăciunile lor găsesc ascultare și că au parte de minuni. Oamenii sunt convinși că Arsenie Boca este cel care îi ajută.
VOX: "Ne umple sufletul de lumină și de pace. De fapt, avem o casă de vacanță în apropiere, la 3 km de mănăstire, de multe ori simțim și acolo binefacerea acestei păci albe, o numesc eu"
VOX: calugar "Oamenii vin pentru că părintele a fost strareț la mănăstire. Părintele a rămas în conștiința noastră. Oamenii vin, se roagă."
Pădurea de brazi din apropierea Mănăstirii Brâncoveanu este locul în care părintele Arsenie Boca îți găsea liniștea. Deseori, marele duhovnic venea aici lângă izvorul care acum îi poartă numele. Mii de credincioși din întreaga țară vin să bea apă despre care se spune că are proprietăți vindecătoare.
VOX: "Este o apă, să spun pe românește, te satură. Și simți într-adevăr că e ceva deosebit"
VOX: "Ceva inexplicabil. De multe ori mi se pare că aud ceva, un zgomot deosebit, nedefinit, dar ceva se aude acolo."
Credincioșii care ajung la Sâmbata de Sus spun că adevarata liniște și pace sufletească o găsesc la chilia din munți, săpată în stâncă, unde Sfântul Ardealului s-a retras. Numai că nu toată lumea poate ajunge acolo. Drumul este anevoios, prin pădure, la 3 ore de mers pe jos.
Cel mai valoros mozaic din Oradea, aflat pe fațada clădirii unui fost cinematograf, este dezafectat aproape în întregime. Și asta în pofida faptului că firma care se ocupă de reabilitarea clădirii a primit autorizația de construcție...
Mai sunt doar 10 luni până la startul Campionatului European de fotbal Euro 2020. Autoritățile locale continuă modernizarea și reabilitarea străzilor din zona Arenei Naționale, stadion care va găzdui 4 dintre meciurile acestei importante...
Podul peste Argeș, de la Adunații Copăceni, se închide, începând de azi, timp de 6 luni! Podul tranzitat, zilnic, de mii de mașini, intră în reparații, iar circulatia se va desfășura pe un pod provizoriu, situat la kilometrul 19, care...
Muzeul de Istorie Naturală đin Iași a intrat într-un amplu proces de reabilitare, după șase ani de când a fost închis. Exponatele au fost mutate, cu excepția elefantului indian Gaba, cel mai impresionant obiect din patrimoniul muzeului.
Podul Grant din București intră în reparații! Primăria Capitalei a anunțat începerea lucrărilor de reabilitare și consolidare a podului, după mai bine de 12 ani de la ultimele reparații. Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019