O nouă alertă sanitară zguduie industria alimentară din România! După problema laptelui toxic, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că a descoperit, la o fermă, 55 de tone de carne de pui contaminată cu Salmonella enteritidis. Este vorba despre un lot format din 37.000 de păsări.
MIHAI ȚURCANU, președinte A.N.S.V.S.A.: "Mulțumim industriei avicole pentru că a dat dovadă de responsabilitate. Aceasta probă a ieșit pozitivă în urma unui autocontrol. (...) Toți puii din lotul respectiv erau infestați cu salmonella. Am dispus distrugerea acestui lot."
Inspectorii A.N.S.V.S.A. au făcut această descoperire în cadrul programului de control al salmonelozelor zoonotice, boli transmisibile de la animale la om. Repopularea cu păsări a fermei în cauză va fi permisă doar după ce analizele de laborator vor arăta că nu mai există pericol de contaminare.
Inspectorii de la Direcția Sanitară Veterinară Prahova au retras din depozitul unui supermarket ploieștean două sute de caserole care conțineau carne de mici, supectată că ar fi infestată cu salmonella. Din lotul de 840 de caserole a câte un kilogram de carne de mici, 640 au ajuns în supermarketurile din 24 de județe ale țării. O mare parte a fost deja vândută populației. Conducerea DSV Prahova a anunțat, însă, că a demarat o acțiune de confiscare a caserolelor din toate zonele în care au fost distribuite. Specialiștii spun că persoanele care consumă produse infestate cu salmonella riscă să ajungă în spital.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019