Prețul aurului a înregistrat marti o cotație nemaintâlnită până acum, de 1.440 de dolari/uncie. Atât metalul galben, cât si argintul sunt cumpărate în mod tradițional în perioade în care investitorii și populația se tem de inflație sau de instabilitate politică. De data aceasta, ambele motoare propulsează prețurile aurului și argintului. În condițiile în care mărfurile agricole și petrolul continuă să se scumpească, injectarea de lichidități generează pericole inflaționiste. Pe de altă parte, riscul unui șoc al ofertei de petrol în condițiile eventualei extinderi a confruntărilor din Libia către Algeria sau, mai ales, către Arabia Saudită, continuă să agite spiritele. Petrolul a reînceput să ocupe un loc central în mințile speculatorilor. Orice semnal de noi conflicte în regiune le-ar da ''o lumină verde cumpărătorilor'', iar prin ricoșeu, aurul și argintul ar avea de câștigat. Doar o eliberare a unor cantități din rezerva strategica a Statelor Unite ar putea calma lucrurile pe termen scurt.
100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia, marcați de Banca Națională a României, prin lansarea unei monede de argint! Aceasta a fost inclusă în circuitul numismatic al BNR și va avea...
Cresc alocațiile de stat pentru copii, de anul viitor! Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind majorarea anuală a alocației pentru copii cu rata medie anuală a inflației, începând cu data de 1 ianuarie 2020.
Aur pentru țara noastră la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului! Lotul olimpic a revenit acasă cu o medalie de aur și trei medalii de argint obținute la a 13-a ediție care a avut loc în Coreea de Sud, în perioada 26 august - 3 septembrie.
Românii plătesc din ce în ce mai mult pe orice serviciu, dar si pe produse! Prețurile de consum în luna mai 2019, comparativ cu luna mai 2018, au crescut cu 4,1%.
Anul 2019 a venit cu noi scumpiri pentru români! Rata anuală a inflației a fost în decembrie 2018 de 3,27%. Astfel creșteri importante de prețuri s-au înregistrat la gaze, cu 16,61%, și la legume și fructe, cu 21,5%, dintre care cartofii cu 39,64%, conform datelor Institutului Național de Statistică. Analiștii economici preconizează că preturile produselor vor crește considerabil. De asemnenea, și prețurile serviciilor vor crește.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019