Noutate în acordarea serviciilor medicale! Toți angajații din România pot merge pentru un consult medical ori pentru un tratament la un spital privat sau la o clinică privată, pe banii angajatorului. Măsura, prevăzută într-o lege care vine cu unele completări asupra Codului Fiscal, intrată în vigoare de câteva zile, nu afectează angajatorul care oferă abonamente medicale pentru salariații săi în limita a 400 de euro pentru fiecare abonament. În aceste condiții, angajatorul va fi scutit de plata impozitului. Cel mai avantajat este, însă, angajatul, care are astfel acces nerestricționat la servicii de medicină primară, prevenție și educație medicală. Abonamentul medical poate fi solicitat și de angajat, care se poate prezenta în fața angajatorului direct cu contractul încheiat și beneficiază de finanțarea în aceleași condiții a abonamentului medical.
EDUARD DOBRE, director executiv PALMED "Stimulează sectorul medical, stimulează pacientul, care, pe lângă faptul că are servicii medicale foarte bune, beneficiază și de aceste informări privind diagnosticul, analizele medicale."
În prezent, pe piață, la 400 de euro, sunt mai multe tipuri de abonamente disponibile.
prin telefon: ANDREEA MINUȚĂ, reprezentant lanț de clinici private "Ele pot include de la acces la consultații medicale, care sunt cu analize de laborator, cu ecografii, cu investigații de imagistică complexe, RMN-uri, monitorizarea sarcinii. În 400 de euro, este un abonament dintre cele mai complexe."
Piața românească a cotractelor de acest gen în sistem privat ar putea ajunge, în următorii ani, până la trei milioane de abonamente, odată cu introducerea deductibilităților. Prețul mediu al unui abonament este de 10-11 euro, românii preferându-le pe cele de bază.
ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Statisticile arată că 93% dintre români sunt asigurați doar ai sistemului de sănătate de stat. Un procent foarte mic are fie un abonament la o clinică privată, plătit integral sau parțial de compania la care lucrează, fie o asigurare privată de sănătate. 4% dintre români nu dețin însă niciun fel de asigurare."
Introducerea deductibilităților prezintă și un alt avantaj. Toate sumele obținute de clinicile medicale sunt reinvestite în sistemul de sănătate. Astfel, pot fi deschise noi unități medicale, se alocă bani pentru pregătirea medicilor și se achiziționează aparatură performantă.
Ultima zi de școală, prima zi din viitor! O nouă generație de asistenți medical părăsește băncile Școlii „Atlas” din București, pregătită pentru a salva vieți. Festivitatea de absolvire a fost organizată...
Bucureștenii și-au putut testa, astăzi, tensiunea arterială, gratuit, într-un parc din Sectorul 6 al Capitalei! Inițiativa aparține Școlii Postliceale „Atlas”, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistentului Medical...
România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...
Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.
Lăsarea în paragină a clădirilor și terenurilor ar putea fi taxată drastic în Sectorul 6 al Capitalei. Consiliul Local Sector 6 va dezbate, joi, un proiect de hotărâre privind majorarea cu până la 500% a impozitului...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019