Concurență mare la admiterea în facultăți din acest an! La nivel național cea mai căutată specializarea este Tehnica Dentară din cadrul Universității de medicină, unde se intră exclusiv pe baza notelor la probele scrise de concurs. În Capitală, cel mai mare aflux de candidați este la Universitate, unde s-au înscris la admitere peste 20% din numărul absolvenților de liceu care au luat bacalaureatul anul acesta. Cele mai căutate sunt facultățile de Geografie și Limbi Străine, din cadrul Universității, și Cibernetica, din cadrul ASE. Astfel, 8,66 candidați se bat pentru un loc la Facultatea de Geografie, unde specializările cele mai râvnite sunt Planificare teritorială, cu 11,27 candidați pe loc și Hidrologie și Meteorologie cu 11,22 pe loc. Tot la Universitatea București, o concurență record se înregistrează la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, la specializarea Limbi Moderne Aplicate, unde sunt nu mai puțin de 85 de candidați pe loc.
CĂTĂLINA CINCĂ, reporter: " Tot la admiterea de anul acesta, candidații par să se ferească de facultățile sau specializările din cadrul Universității Politehnica din București unde se studiază într-o limbă străină. Multe dintre acestea având o concurență de mai puțin de un candidat pe loc. La Politehnică, cea mai mare concurență este la Facultatea de Inginerie Medicală, unde sunt 6,5 candidați pe loc."
La Facultatea de Inginerie în Limbi Străine din cadrul Universității Politehnica, concurența este de 0,63 candidați pe loc, în timp ce Academia de Studii Economice din Capitală are patru specializări ce nu au mare căutare. La facultatea de Marketing în limba engleză sunt 0,77 candidați pe loc, Contabilitate și informatică de gestiune în limba engleză are 0,36 candidați pe loc. Administrarea afacerilor în comerț, turism, servicii, merceologie și managementul calității în limba engleză are 0,34 candidații pe loc și Management în limba engleză 0,27 candidați pe loc.
Absolvenții facultăților cu profil economic și-ar putea găsi mult mai ușor un loc de muncă în domeniu! Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, vrea să stimuleze angajările, motiv pentru care propune ca tinerii care au absolvit o facultate cu profil economic de stat sau privată, să poată fi angajați în domeniul finanțelor, fără să mai fie nevoiți să dea vreun examen.
Politehnica își așteaptă viitorii stundenți! În condițiile în care elevii au aflat rezultatele la Bacalaureat săptămâna trecută, facultatile și-au deschis porțile pentru a-i primi.
IT-ul, bio-economia, medicina, energia și ingineria materialelor, domeniile prioritare ale României! Secretarul de stat pentru învățământul superior din Ministerul Educației, Gigel Paraschiv, a declarat că facultățile cu astfel de specializări...
Noul an universitar a început cu un număr de studenți la jumătate față de cel de acum șapte ani și cu mai puține universități. Anul acesta, peste 450 de mii de tineri au pășit în facultăți. Dintre aceștia, aproximativ 340 de mii învață în universitățile de stat, iar 110 mii, în universități particulare.
Facultățile din toată țara și-au deschis porțile pentru a primi o nouă generație de studenți! Cei care au luat examenul de bacalaureat cu notă mare sunt încrezători, pentru că au locul aproape asigurat la buget. La Universitatea din București s-au adunat deja teancuri de dosare, depuse de candidații nerăbdători.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019