Amenințarea Rusiei la granița României și măsurile de securitate pe care Alianța Nord-Atlantică le va adopta în perioada următoare, discutate la București! Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Brigada multinațională din România este un semnal clar al determinării și prezenței Alianței Nord-Atlantice în regiune, precum și al faptului că un atac împotriva României va fi privit ca un atac împotriva întregii Alianțe. Jens Stoltenberg a făcut această declarație după o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis. Anterior, secretarul general al NATO a afirmat, în cadrul sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a NATO de la București, că Alianța trebuie să fie pregătită pentru contracararea provocărilor geopolitice și să se adapteze unei lumi incerte.
JENS STOLTENBERG, secretar general al NATO "Ne adaptăm noilor provocări de securitate, ne extindem prezența în flancul estic, dar și în sud. Suntem preocupați de prezența militară crescuta a Rusiei în zona frontierelor noastre."
Secretarul General al NATO a mulțumit României pentru contribuțiile la apărarea colectivă, afirmând că România este un stat esențial pentru apărarea balistică a organizației, precum și pentru misiunile NATO în Kosovo și Afganistan. "Scopul nostru este pacea, nu războiul", a afirmat la rândul său președintele României, care a pledat pentru consolidarea parteneriatelor dintre statele membre ale Alianței.
KLAUS IOHANNIS, președintele României "De asemenea, diferențele actuale dintre măsurile luate pentru Nordul Flancului și cele din Sudul său trebuie să dispară, însă, în relația cu Rusia este nevoie de o strategie aliată cuprinzătoare și coerență pe termen lung. Ea trebuie să includă dialogul, dar de pe o poziție puternică de apărare și descurajare."
Președinții celor două Camere ale Parlamentului au atras atenția asupra importanței consolidării prezenței aliate pe flancul estic al NATO, inclusiv în regiunea Mării Negre.
LIVIU DRAGNEA, președintele Camerei Deputaților "Este necesar să nu uităm ceea ce este Marea Neagră! O mare! Se impune adecvarea mijloacelor maritime de apărare. Având în vedere localizarea geografică, suntem direct interesați de stabilitate".
CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, președintele Senatului "Ne bazăm pe acțiunea concertată a NATO."
Pe de altă parte, secretarul general NATO a atras atenția că Uniunea Europeană nu își poate dezvolta propriul sistem de apărare în afara Alianței Nord-Atlantice. El a evidențiat importanța majorării bugetelor pentru apărare de către statele membre, într-un context geopolitic incert.
Circa 80 de companii, cu peste 5.000 de oferte de locuri de muncă, la ”Angajatori de TOP” București! La târgul de joburi organizat în 28 și 29 martie, la Sala Palatului, românii aflați în căutarea unui loc de muncă au la dispoziție o gamă...
Comisarii Protecției Consumatorilor și polițiștii bucureșteni au desfășurat o amplă acțiune de control, sâmbătă și duminică, în cluburile de noapte din București. Echipele de control au verificat respectarea prevederilor legale...
Promisiunea președintelui interimar Ilie Bolojan privind dezvăluirea cheltuielilor prezidențiale din mandatul lui Klaus Iohannis a fost îndeplinită. Administrația Prezidențială a transmis lista completă a cheltuielilor cu zborurile...
Klaus Iohannis a părăsit definitiv Palatul Cotroceni, după ce luni a demisionat din funcție. Garda de Onoare i-a prezentat onorul la final de mandat.
Klaus Iohannis și-a anunțat demisia din funcția de președinte al României. El a declarat, luni, că demisionează, începând cu 12 februarie, ”pentru a scuti România și cetățenii români” de această criză la care ar duce suspendarea sa.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019