Aglomerație la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București. Pe ultima sută de metri, cei care nu și-au ridicat până acum cardurile s-au înghesuit să intre în posesia lor. Și asta, deoarece, de la 1 septembrie, cardul de sănătate devine obligatoriu pentru asigurați. În lipsa acestui document, românii nu vor mai beneficia de servicii medicale decontate de casa de asigurări.
VOX "Nu mi-a venit cardul acasă prin poștă și am venit azi, aici. Sunt de vreo trei ore aici. Trebuia să le mai trimită prin poștă o data sau să ducă aceste carduri la medicul de familie."
VOX "Nimeni nu te informează unde trebuie sa te duci. Trebuie să te duci să-ți iei un bon de ordine, apoi o cerere tip. E proastă informarea!"
Exista însă și câteva excepții. Copiii nu primesc carduri de sănătate. Totodată, sunt scutiți de utilizarea cardului deținuții, persoanele aflate în arest preventiv, cât și toți cei internați în spitalele de maximă siguranță. Românii care care refuză cardul din motive religioase primesc o adeverință pe care trebuie să o reînnoiască la trei luni.
VOX "- Renunț. - De ce? - Din punct de vedere religios și de conștiință. Sunt lucruri intime care vin și etichetează persoana și rămân definitive. Când poate să se întâmple o minune să te vindeci de acele boli și să nu fie recunoscut din punct de vedere științific."
Luni, la casele de asigurări de sănătate din întreaga țară se aflau aproximativ 300.000 de carduri care trebuiau ridicate de asigurați. De pe 1 septembrie trebuie sa prezentați cardul de sănătate nu numai la medic, ci și la farmacie, dacă vreți să ridicați o rețetă gratuită sau compensată. Documentul este activat atunci când asiguratul solicită un serviciu medical.
Peste jumătate dintre români au carii dentare, iar un sfert din populație suferă de afecțiuni și sângerări gingivale sau de boală parodontală deja instalată. Asta rezultă din Barometrul Stomatologiei 2025, ale cărui date au fost prezentate...
Un stil de viață sănătos este foarte important pentru menținerea stării noastre de sănătate și reducerea îmbolnăvirii, atrag atenția medicii și specialiștii în domeniu. Alimentație sănătoasă înseamnă, în primul rând, echilibru între alimentele consumate la fiecare masă, dar și diversitate a acestora și a suplimentelor. Astfel organismul nostru trebuie să beneficieze de toate substanțele nutritive necesare funcționării în condiții optime, pe perioadă îndelungată, pentru a nu ajunge să ne îmbolnăvim.
Casă cuprinsă de flăcări, într-o localitate din județul Maramureș! Pompierii Detașamentului Sighetu Marmației au fost alertați, sâmbătă-seară, cu privire la producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Bocicoiu Mare.
Obezitatea, o problemă de sănătate publică majoră, care afectează tot mai multe persoane, indiferent de vârstă! În țara noastră, prevalența obezității este în creștere, ceea ce indică o posibilă viitoare creștere a incidenței cancerelor asociate.
Ministerul Finanțelor analizează posibilitatea reducerii substanțiale a tranzacțiilor cu bani gheață, în domenii cu risc major. Anunțul a fost făcut de ministrul de resort, Tanczos Barna. "Nu vă spun dacă vom umbla la plafoane...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019