Date companie
 
 
 
 

Ajunul Crăciunului, la Stâna de Vale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Decembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sport, turisti, bihor, zapada, schi, pomana, datini, stana, vale, statiune, sanius, masaj, porcului, tubing
 

La munte, pregătirile de Crăciun s-au încheiat. Turiștii s-au instalat deja și și se pegătesc să se bucure de tot ce le oferă gazdele. La Stâna de Vale nu lipsește nimic. Porcul a fost tăiat și preparat, aperitivele sunt gata, pomul de Crăciun a fost împodobit, iar stațiunea este acoperită de un covor de zăpadă, ca-n povești. Vilele și hotelul din Stâna de Vale sunt ocupate aproape în totalitate, de turiștii români și străini care au ales să petreacă un Crăciun de poveste în cea mai frumoasă stațiune a Bihorului. Locul în care datinile sunt respectate cu sfințenie, musafirii sunt la mare cinste, iar condițiile de distracție sunt mai ceva ca-n stațiunile din Elveția sau Austria. Pregătirile au început cu tăierea porcului. Bucătari pricepuți au preparat adevărate delicatese din pomana porcului, pentru românii care apeciază tradițiile, dar și pentru străinii care doresc să vadă cu ochii lor acest ritual străvechi și să guste din bunătățile preparate din carnea porcului. Ieri, domnul Vasile, angajat al hotelului din Stâna de Vale de 8 ani, s-a trezit dis-de-dimineață, ca să taie și să tranșeze porcul și să-l pregătească, mai apoi, pentru ospăț. Toba, caltaboșul, cârnații și jumările sunt pregătite după rețete moștenite din bătrâni, din ingrediente naturale, cu gust autentic. Toate sunt preparate de bucătarii hotelului, iar turiștii abia așteapta să guste din bunătățile care vor fi așezate pe masa de Crăciun.

VOX  “Materialul pentru cârnat este pregătit, condimentat. Nu punem decât sare, piper și boia, foarte puțină boia, cât să îi dea puțină culoare. În rest, după gust.“

Meniul de Crăciun este, însă, mult mai bogat. Fripturi, sarmale, mămăliguță, ruladă de pui, ciorbe tradiționale, aperitive delicioase, cozonac și prăjituri de casă sunt doar câteva dintre bunătățile care vor umple masa de sărbătoare.

VOX “Acum pregătesc sarmale pentru Craciun, pentru clienții noștrii pe care îi așteptăm cu drag.”

În timp ce angajații stațiunii pregăteau de zor bucatele, turiștii gustau din plin distracția în aer liber. Zăpada căzută în ultima perioadă a creat condiții ideale pentru schi, săniuș și tubing. De altfel, turiștii de toate vârstele au de unde alege posibilitățile de distracție în aer liber. Pârtiile de schi, săniuș și tubing sunt amenajate și îngrijite cu atenție, Parcul Happy Land Adventure oferă toate condițiile pentru sport și mișcare în aer liber. Vilele și hotelul din stațiune au amenajate spații pentru SPA, masaje terapeutice și de relaxare la standarde europene. În această seară, însă, după o zi de mișcare în aer liber și distracții fel de fel, turiștii vor avea parte de colinde.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2