Date companie
 
 
 
 

Alege să trăiești sănătos!

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Februarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : legume, iarna, fructe, nutritionist
 

Spune-mi ce mănânci, ca să îți spun ce riști! Astfel și-ar putea începe un nutriționist ședința de consultație. Din păcate, hibele pe care acesta le-ar descoperi în alimentația noastră de zi cu zi, mai ales pe timpul iernii, ar fi nenumărate și cu efecte nefaste asupra sănătății organismului. Potrivit specialiștilor, în sezonul rece, din meniul zinic, nu trebuie să lipsească supele calde, ceaiurile și sucurile de fructe. De asemenea, ideal ar fi ca băuturile să fie consumate la temperatura camerei, și nu de la frigider, greșeală pe care o comitem frecvent.

VIRGILIU STROESCU, medic endocrinolog: " Cine vrea să schimbe lumea trebuie să o înțeleagă. Să înțelegem ABC-ul alimentației, că sunt alimente sănătoase, care ne pot înviora și ne fac sănătoși și alimente bolnave."

În timpul sezonului rece, este recomandat consumul zilnic a cel puțin 50% hrană vegetală. Legumele și fructele sunt surse importante de nutrienți, însă nu trebuie neglijate nici cerealele integrale - mai ales orz și ovăz, care sunt foarte hrănitoare.

VIRGILIU STROESCU, medic endocrinolog: "Semințe, sâmburi, să mâncăm doi, trei pumni de semințe de floarea soarelui crude sau migdale. Mâncați migdale, nu bomboane. Mâncați banane, nu prăjituri. Să nu lipseacă salata. Un castron mare de salată cu lămâie. Faceți exces de lămâie."

Mare atenție și în privința garderobei! Alegeți haine din bumbac, lână și mătase, care să permită pielii să respire și să evite traspirația.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2