Spune-mi ce mănânci, ca să îți spun ce riști! Astfel și-ar putea începe un nutriționist ședința de consultație. Din păcate, hibele pe care acesta le-ar descoperi în alimentația noastră de zi cu zi, mai ales pe timpul iernii, ar fi nenumărate și cu efecte nefaste asupra sănătății organismului. Potrivit specialiștilor, în sezonul rece, din meniul zinic, nu trebuie să lipsească supele calde, ceaiurile și sucurile de fructe. De asemenea, ideal ar fi ca băuturile să fie consumate la temperatura camerei, și nu de la frigider, greșeală pe care o comitem frecvent.
VIRGILIU STROESCU, medic endocrinolog: " Cine vrea să schimbe lumea trebuie să o înțeleagă. Să înțelegem ABC-ul alimentației, că sunt alimente sănătoase, care ne pot înviora și ne fac sănătoși și alimente bolnave."
În timpul sezonului rece, este recomandat consumul zilnic a cel puțin 50% hrană vegetală. Legumele și fructele sunt surse importante de nutrienți, însă nu trebuie neglijate nici cerealele integrale - mai ales orz și ovăz, care sunt foarte hrănitoare.
VIRGILIU STROESCU, medic endocrinolog: "Semințe, sâmburi, să mâncăm doi, trei pumni de semințe de floarea soarelui crude sau migdale. Mâncați migdale, nu bomboane. Mâncați banane, nu prăjituri. Să nu lipseacă salata. Un castron mare de salată cu lămâie. Faceți exces de lămâie."
Mare atenție și în privința garderobei! Alegeți haine din bumbac, lână și mătase, care să permită pielii să respire și să evite traspirația.
Iarna s-a instalat în România. Țara noastra se confruntă cu un val de ninsori și de frig, care va menține temperaturile la cote foarte scăzute pe tot parcursul săptămânii.
La jumătatea lunii februarie, iarna își intră în drepturi, în România. Conform meteorologilor, ne așteaptă o perioadă cu ninsori, viscol și temperaturi foarte scăzute. Sâmbătă-dimineață, a intrat în vigoare un cod galben ninsori...
Un strat gros de zăpadă acoperă stațiunea Stâna de Vale din masivul Vlădeasa, județul Bihor, spre bucuria turiștilor de toate vârstele, care petrec sărbătorile de iarnă în acest loc de basm.
Iarna prelungită este pe sufletul turiștilor mari și mici, care aleg stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor, ca destinație de vacanță ori pentru a petrece weekend-ul. Supranumită Perla Apusenilor, stațiunea este...
Primăvara și-a intrat în drepturi, iar practicarea sporturilor de iarnă, în majoritatea stațiunilor montane de la noi, nu este favorizată de vremea caldă specifică acestei perioade. Cu toate acestea, pârtiile din Stâna de Vale sunt numai bune pentru schi.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019