Mare atenție la carnea de pui! Inspectorii sanitar-veterinari au primit numeroase alerte de salmonella, iar în urma verificărilor s-a constatat că aceasta provenea, în special, de la abatoare din Polonia. Potrivit directorului general al ANSVSA, Mihai Ponea, în ultimele două luni au existat 21 de alerte în acest sens și au fost retrase de pe piață zeci de tone de carne de pui și alte produse din carne de pasăre. Astfel de produse se dovedesc riscante pentru consum, în contextul în care importurile de carne de pui au crescut cu 20% față de anul trecut, iar Polonia reprezintă unul dintre principalii furnizori ai țării noastre. De asemenea, în prezent, Polonia este cel mai mare producător de carne de pasăre din Europa. Medicii îi avertizează pe oameni să fie foarte atenți la modul de preparare a cărnii, întrucât infecția este mai transmisibilă în cazul celei crude sau prea puțin gătite. De asmenenea, contaminarea este posibilă și prin atingerea alimentelor, urmată de spălarea incorectă a mâinilor. Simptomele apar, de obicei, după câteva zile de la consumul cărnii contaminate și se manifestă sub formă de greață, vărsături, febră, diaree, dureri abdominale, crampe și stare generală alterată.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019