Date companie
 
 
 
 

Alexandru Sfârlea ne propune o antologie care are forța unei conștiințe

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Aprilie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poezie, Alexandru Sfârlea, Vocile lui Sing
 

Comunicarea prin intermediul poeziei, o soluție chiar și în vremuri de COVID! Poetul bihorean Alexandru Sfârlea ne propune o antologie care are forța unei conștiințe. Cea mai recentă lansare a sa, intitulată "Vocile lui Sing", este o lectură de care este imposibil să te desprinzi. Sing a marcat o cumpănă din viața poetului.

prin telefon: ALEXANDRU SFÂRLEA, poet

"Sing s-a născut dintr-o mare traumă pe care am avut-o, am suportat-o."

Despre semnificația titlului "Sing", ne spune chiar poetul.

prin telefon: ALEXANDRU SFÂRLEA, poet

"Pur și simplu de la cuvântul care ne definește mai mult sau mai puțin pe fiecare, singurătate. Pot să spun că este alter ego-ul meu, care m-a idenfiticat. Și legătura cu antologia mea, am vrut să se audă și alte voci, acelea ale sinelui nostru, în rezonanță cu o lume a solidarizării, cu dorința de bine a celorlalți. Vocile lui Sing sunt distincte în toate volumele mele. Ele încearcă și acum să acopere acele voci ale disperării și amenințării acestui nenorocit de COVID."

Poetul Alexandru Sfârlea a oferit drept cadou persoanelor care își serbează onomastica de Florii, un fragment dintr-una dintre poeziile sale.

prin telefon: ALEXANDRU SFÂRLEA, poet

"Eu mă uit la sufletul tău frumos și făcând economie de Scufița Roșie, mă întrebam pe mine însumi, vîrît în locul bunicuței sub așternut: Pentru ce ai nasul așa de mare? Ca să miros ticăloșiile încă din fașă, Pentru ce ai urechile așa mari? Ca s-aud și-n mormânt cântecul de lebădă al uneltitorilor."

Alexandru Sfârlea s-a născut pe 22 iunie 1947, în satul Cihei, din județul Bihor. A avut o carieră impresionantă ca jurnalist, fiind, de-a lungul timpului, redactor la mai multe ziare și reviste. A publicat 14 cărți de poezie, una de eseuri, dar și un roman, pentru care a fost nominalizat deseori la diverse premii.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Tramvaiul poeziei ( 21 Martie 2019 )

    Tramvaiul poeziei a circulat prin Capitală! Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, tramvaiul galben a circulat în această după-amiază pe traseul Depoul Victoria până la Piața Sfântu Gheorghe și retur. „Tramvaiul poeziei” a fost decorat cu mesaje lirice, strofe sau versuri cunoscute, realizate într-un mod inedit, surprinzător și actual de elevii de liceu. Acestea au fost lipite pe geamuri și pe scaune, iar călătorii interesați le-au pot lua cu ei pentru a le păstra drept amintire.

  • "Un interior glisant", de Gheorghe Vidican, la Gaudeamus ( 18 Noiembrie 2018 )

    Celebrul poet contemporan, Gheorghe Vidican, și-a lansat cartea "Un interior glisant" la Târgul Internațional de carte Gaudeamus. Prin aceast volum, autorul a vrut să scoată în evidență realitatea pe care o trăim zi de zi.

  • Topârceanu, adaptat ( 16 Octombrie 2018 )

    Modificările din manuale, criticate vehement de cadrele didactice din țară! 

  • Artiștii surdomuți, în concurs la Oradea ( 18 Iunie 2017 )

    Oameni care nu au auzit și nu vorbit niciodată arată lumii că Dumnezeu i-a înzestrat și pe ei cu talent. Zeci de persoane cu probleme de auz și de vorbire participă la Concursul Național...

  • 164 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu ( 15 Ianuarie 2014 )

    Mormantul Luceafarului poeziei romanesti a devenit, ca in fiecare an pe 15 ianuarie, loc de pelerinaj pentru zeci de oameni! La 164 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu, acestia au venit din toate colturile tarii sa-i aduca un omagiu poetului nepereche. La cimitirul Bellu din Capitala dupa slujba de pomenire, oficiată de un sobor de preoți din București și din Oradea, mai multe grupuri de elevi au recitat poezii ale marelui nostru poet.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2