”Prevenție prin alimentație personalizată și stil de viața echilibrat - 2022”! Este tema conferinței organizate, vineri, în perspectiva Zilei Internaționale a Alimentației și de Combatere a Risipei Alimentare, marcată în fiecare an, pe 16 octombrie. Participanții la conferință au abordat aspecte precum prevenirea îmbolnăvirilor prin stil de viață sănătos, în contextul crizelor actuale, economică, energetică și de mediu.
CRISTINA BERTEANU, director clinică "Această zi ne atrage atenția că nutriția sănătoasă, mai ales acum după perioada pandemică, este un obiectiv foarte important, pentru că s-a dovedit că stilul de viață ne ajută să facem față unei boli și ne ajută să avem o calitate a vieții."
LYGIA ALEXANDRESCU, președinte, SREN "În 2011 eram țara cu cei mai puțini supraponderali, mai ales la copii. În acest moment suntem undeva la mijlocul clasamentului. Vorbim de 10,9% obezitate, de 47% supraponderalitate, deci, cifre îngrijorătoare și astea sunt la sfârșitul anului 2019, începutul anului 2020."
NICOLETA PAULIUC, președinte, Comisia de Apărare "Săptămâna trecută, în Senat, a fost aprobată, am votat împreună cu colegii mei un proiect de lege care vine să reducă risipa alimentară și, tot pe parcursul acestui an, a fost aprobat de către Guvernul Ciucă, pentru familiile cu probleme materiale, acel voucher de 250 de lei."
ADINA DRAGOMIR, medic edocrinolog "Este foarte important să nu uităm că trebuie să mâncăm zilnic fructe și legume. Este foarte important să nu uităm că trebuie să facem mișcare zilnic."
Un studiu realizat de organizația Salvați Copiii arată că unul din 10 copii din România se culcă seara flămânzi. În mediul rural, procentul este mult mai dramatic, de aproape la 20%. În mod paradoxal, românii risipesc, anual, circa 2,55 milioane de tone de alimente.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019