Date companie
 
 
 
 

Alimentele ar putea fi etichetate cu buline de diferite culori

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : produse, mancare, bautura, initiativa legislativa, eticheta, bulina, mancare sanatoasa
 

Mâncarea și băutura ar putea fi marcate cu buline de diferite culori, în funcție de cât de sănătoase sunt produsele respective. Comisia de Sănătate a Senatului a dat undă verde acestui proiect, inițiat de senatorul PD-L Florin Staicu.

FLORIN STAICU, senator PD-L: "Am propus să evaluăm nocivitatea acestor E-uri în functie de cantitatea lor din alimente si sã facem ca acel cumpãrãtor sã cumpere în cunostintã de cauză."

Senatorul Florin Staicu propune ca alimentele sănătoase să fie marcate cu o bulină verde, produsele care trebuie consumate cu moderație, cu o bulină portocalie, iar alimentele care conțin substante nocive, cu bulină roșie.

SORIN MINEA, președinte Romalimenta: "Inconvenientul ar fi o listă de peste 300 de aditivi alimentari, care sã fie fixati, artificial, în "buni" si "răi", fãrã niciun studiu medical."

ION ROTARU, senator PSD: "Sã vedem si interesul firmelor românesti, care vor avea cheltuieli suplimentare, vor avea sã zicem, bariere în etichetarea anumitor produse considerate dãunãtoare din punctul de vedere al consumului."

Planul marcării alimentelor cu buline colorate este privit cu retinere de specialisti. Premierul Emil Boc a declarat că nu existã alimente sănătoase sau nesănătoase, ci doar diete dezechilibrate. Totuși, senatorii din Comisia de Sănătate au avizat favorabil initiativa legislativă, care mai are nevoie si de girul plenului Senatului, apoi si de acordul deputatilor.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Produsele de post care conțin aditivi pot fi periculoase ( 25 Martie 2021 )

    În postul Paștelui, conform tradiției, credincioșii consumă produse vegetale, iar alimentele care conțin proteină animală sunt eliminate din meniul zilnic. Pentru a veni în întâmpinarea celor care postesc, industria...

  • Trecerea de la postul Crăciunului, la bucatele „de dulce” ( 23 Decembrie 2020 )

    Postul Crăciunului se apropie de final. Vineri, credincioșii care au postit în această perioadă, pot degusta apetisantele preparate pregătite de gospodine în cinstea Nașterii Domnului. Perioada postului...

  • Creștere spectaculoasă a comenzilor online, la mâncare gătită ( 20 Noiembrie 2020 )

    Comenzile de mâncare pentru acasă au explodat, în ultima perioadă. Potrivit unui studiu recent, mâncarea gătită comandată online a înregistrat o creștere uriașă, de 124 % în perioada martie - octombrie 2020, comparativ...

  • Otrava din produsele alimentare de post ( 18 Noiembrie 2020 )

    Mare atenție la alimentele pe care le consumați în Postul Crăciunului! Chiar dacă pe piață există o gamă variată de produse pentru vegetarieni, nu toate sunt sănătoase. Avertismentul vine din partea...

  • Fenomenul risipei alimentare ( 16 Octombrie 2020 )

    Trei din patru români aruncă la gunoi mâncarea rămasă neconsumată, arată un studiu LifeBox dat publicității de Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare. Studiul atrage, astfel, atenția...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2