Alina Gorghiu a demisionat de la șefia Partidului Național Liberal. Decizia vine după rezultatele slabe obținute de PNL la alegerile parlamentare. Gorghiu a precizat că marți, în ședința Biroului Permanent Național al partidului, se va decide formula de interimat până la Convenția Națională care va alege un nou președinte al partidului. Gorghiu a anunțat că sunt și lideri de filiale care au decis să își asume rezultatul de la alegeri. Alina Gorghiu a devenit președinte al PNL în decembrie 2014, fiind prima femeie numită în această funcție. Gorghiu, pe atunci în vârstă de 36 de ani, a fost susținută pentru această funcție de Klaus Iohannis, căruia i-a succedat după ce acesta a fost ales șef al statului. În anul 2015, în urma fuziunii cu PDL, Alina Gorghiu devine copreședinte al PNL, alături de Vasile Blaga. Din toamna acestui an, Alina Gorghiu a rămas președinte unic al formațiunii, în urma demisiei lui Blaga din funcția de copreședinte al partidului și din cea de șef de campanie pentru alegerile parlamentare. Decizia a venit după ce Vasile Blaga a fost pus sub urmărire penală pentru trafic de influență. Alina Gorghiu este deputat din anul 2008, anterior fiind consilier local la sectorul 5. Ea a obținut și la aceste alegeri un nou mandat de deputat, în județul Timiș. Gorghiu este de profesie avocat.
Rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat au fost afișate. Ministerul Educației a publicat rezultatele sub protecția codului pentru fiecare absolvent, atât pe site edu.ro, cât și în centrele de examen.
Alegeri locale parțiale, în 23 de județe! Cetățenii cu drept de vot din 6 orașe și din 30 de comune au fost chemați la urne, pentru a-și alege primarii ori consilierii locali. Cele șase orașe în care...
Premierul Florin Cîțu și-a anunțat astăzi candidatura la șefia PNL. El consideră că partidul, pe care l-a susținut dintotdeauna și în care are mare încredere, are nevoie de o conducere care să vină cu noi idei de guvernare.
Ludovic Orban se gândește la fotoliul de la Cotroceni! Președintele PNL a declarat că nu exclude posibilitatea de a candida la președinția României.
România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019