Are 16 ani si ii plac inaltimile! Alpinista Crina Coco Popescu este prima femeie care a reusit sã escaladeze Muntele Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica. Dupa ce a intrat în Cartea Recordurilor, Crina se pregãteste pentru o altã expeditie, la Polul Nord.
AMBIANTÃ COCO POPESCU ÎN ANTARTICA: "Salut! Am ajuns pe vârful Sidley. Suntem foarte fericiti cu totii.”
Dupã aproape un an de la expeditia din Antarctica, Crina a intrat în Cartea Recordurilor alãturi de alti patru sportivi români.
CRINA COCO POPESCU, alpinistã: "Sunt foarte fericitã cã recordul meu a fost omologat alãturi de recordurile altor oameni pe care îi cunosc sau pe care îi admir, Romero, Dukadam, Nadia si altii, desi recordul este fãcut în urmã cu aproximativ 1 an, acum este momentul în care sã ne bucurãm din nou."
Crina mai are în palmares alte sapte recorduri, care urmeazã sã fie omologate. Acum, tânãra alpinistã se antreneazã intens pentru expeditia pe schiuri de la Polul Nord.
CRINA COCO POPESCU, alpinistã: "Mã antrenez pentru planurile mele din 2012, Polul Nord si Polul Sud, douã expeditii pe schiuri, fiind cea mai tânãrã care ajunge la amândoi polii în acelasi an si a saptea din lume."
Pentru expeditia din martie, Coco are nevoie de 32 de mii de euro, bani pe care nu-i are în acest moment.
OVIDIU POPESCU, tatãl lui Coco Popescu: "Financiar e foarte greu, pt cã eu stiu, pânã când sã aibã Coco un palmares si pânã sã dovedim caracterul de performantã al activitãtii ei a fost dificil de finantat aceste expeditii."
În luna decembrie, Coco vrea sã plece într-o altã expeditie, la Polul Sud, pentru care ea are nevoie de încã 36 de mii de euro.
România a intrat în Cartea Recordurilor chiar de Ziua Națională. La Ploiești a fost preparat cel mai lung cârnat din lume: 62 de kilometri, echivalentul distanței dintre București și Ploiești. După efectuarea calculeor și măsurătorilor, oamenii prezenți la eveniment s-au putut înfrupta din cârnatul care cântărea 45 de tone. Preparatul a fost realizat după o rețetă tradițională românească. 36 de persoane au lucrat la el mai bine de 16 ore.
Bucătărie de Cartea Recordurilor, la Sibiu, acolo unde romii căldărari au făcut un "Șah Hai Maș" de peste o tonă. La acțiune au luat parte douăsprezece bucătărese și șapte bucătari, iar ingredientele necesare pregătirii acestui mega-preparat tradițional au costat 5.000 de euro. Bucătarii așteaptă acum răspunsul de la Guiness Book.
Au pregătit 1.500 de porții de tocăniță și au intrat în Cartea Recordurilor! Este vorba despre 30 de bucătari clujeni, conduși de Tiberiu Kiss, a căror performanță a fost omologată de cea mai prestigioasă asociație culinară mondială.
Europa dansează sincron! 1.500 de elevi timișoreni s-au alăturat altor zeci de mii de tineri din nouă țări de pe Bătrânul Continent, pentru a doborî recordul mondial de dans sincronizat. În toate cele 60 de orașe participante, parada a început la aceeași oră și a durat șapte minute.
Bucătarii români vor să intre în Cartea Recordurilor, cu tradiționala pască de Paște. Cinci maeștri în arta culinară s-au apucat de treabã chiar în Vinerea Mare și au reușit să realizeze o pască de 103 kilograme și 16,8 metri lungine, care a fost împărțită în peste 1.100 de porții.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019