Satele izolate de nămeți încep sa revină la viață, dar accesul mașinilor de salvare către bolnavi este, în continuare, îngreunat. În județele Ialomita, Buzău și Tulcea, greu încercate de viscol și ninsori, utilajele de deszapezire au ajuns, într-un final, la oamenii care n-au mai putu de zile întregi să iasă din case. La Nalbant, în județul Tulcea drumul s-a înzapezit din nou, dupa un viscol de câteva ore.
VOX "Trebuie sa luam o bolnava de 25 de ani, dupa care o vom transporta la Spitalul Judetean Tulcea."
VOX "Am ajuns foarte greu din cauza zapezii mari, cu utilaj în fata. Ne confruntam cu situatii foarte grele."
VOX "Foarte greu a venit! Nici n-am putut sa ma uit bine, că am stat aici. Nu am aer, doamna, si bataile inimii... Ma strânge o gheară în piept."
În județul Ialomita, la Valea Ciorii, utilajele de deszapezire au ajuns pentru prima dată, de la dezlanțuirea viscolului.
VOX femeie: "Cred ca are patru metri în fata casei si în spate la fel. N-am putut sa mai ieșim pe ușă. Singurul geam pe care l-am avut destupat a fost în partea asta, aici."
Potrivit datelor oficiale, circa 10.000 de militari și jandarmi au desfășurat operațiuni de deszăpezire, în zonele izolate de nămeți, iar acțiunile nu s-au încheiat.
European Drinks și Izvorul Minunilor sunt alături de toți cei care suferă în această perioadă grea a pandemiei și continuă seria de donații! Astfel, Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea...
Iarna prelungită este pe sufletul turiștilor mari și mici, care aleg stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor, ca destinație de vacanță ori pentru a petrece weekend-ul. Supranumită Perla Apusenilor, stațiunea este...
Dacă pe pârtiile din alte stațiuni sunt înregistrate valuri de accidente, la Stâna de Vale, în județul Bihor, condițiile de pe pârtii permit desfășurarea în condiții de siguranță a sporturilor de iarnă. Mai mult, dacă, în alte zone...
Iarna și-a reintrat în drepturi, în majoritatea regiunilor din țară! În Capitală, peste 300 de utilaje de deszăpezire și peste 400 de lucrători au intervenit în cele șase sectoare, pentru a împrăștia material antiderapant și pentru a elibera carosabilul de zăpada depusă. Cele mai multe utilaje, 76, au acționat în Sectorul 6 al Capitalei, iar cei mai mulți lucrători, 171, în Sectorul 1. La nivel național, drumarii au intervenit cu circa 1.200 de utilaje și au împrăștiat aproape 10.000 de tone de material antiderapant pe drumurile naționale și pe autostrăzi, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Dacă în alte stațiuni accidentele pe pârtie se țin lanț, la Stâna de Vale, în județul Bihor, nu a fost înregistrat niciun incident. Stratul gros de zăpadă, temperaturile potrivite pentru această perioadă a anului...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019