Eveniment important, în orașul Chitila! A fost inaugurat Ambulatoriul de Specialitate SUUB- Chitila, rezultatul unui parteneriat de succes între Primăria Orașului Chitila și Spitalul Universitar de Urgență București. Personalul medical și managementul noii unități sanitare vor fi asigurate de către Spitalul Universitar de Urgență București.
CĂTĂLIN CÎRSTOIU, manager, SUUB
”Sunt toate specializările din Spitalul Universitar, deci, practic, este o copie, o replică a Ambulatoriului Spitalului Universitar aici. De ce? Pentru că, dacă un pacient are nevoie de îngrijiri medicale de ortopedie, să zicem, da, el va putea să-și facă consultația primară aici, explorarea imagistică, există un computer tomograf, un aparat de radiologie, ecografe, poate să-și facă consulturile interdisciplinare. Gândiți-vă că există cardiologie, endocrinologie, toate, le vedeți pe toate panourile care sunt aici, pediatrie, chiar și pentru cei mici.”
EMILIAN OPREA, primar, orașul Chitila
”Prin colaborarea cu Spitalul Universitar, avem garanția actului medical la cele mai înalte standarde, cea mai bună calitate, știm cu toții prestigiul de care se bucură Spitalul Universitar, cel mai mare spital de urgență din țară, și cred că este un câștig pentru oraș, pentru că vom avea un parteneriat care ne va crea posibilitatea să avem un act medical la un asemenea nivel.”
CĂTĂLIN CÎRSTOIU, manager, SUUB
”Aici vor fi două tipuri de examinări, vor fi consultațiile în ambulatoriu și dincolo de asta vor putea fi făcute și spitalizări de zi, proceduri intervenționale, pentru că o să vedeți, sunt săli de endoscopie, săli intervenționale pentru ORL, adică, cumva, încercăm să mutăm și asta e foarte bine, costurile din spitalizarea continuă, aia făcută pentru investigații, pe care o știți cu toții, în medicina ambulatorie.”
Centrul Medical Ambulatoriu din Chitila a fost realizat în trei ani și este dotat cu aparatură de ultimă generație, printr-un program cu finanțare europeană din PNRR, derulat prin Ministerul Sănătății, valoarea fiind de 15.600.000 de lei. Investiția totală în infrastructură se ridică la circa 14.000.000 de lei, din care 11.600.000 lei provin din bugetul local, diferența fiind asigurată de Consiliul Județean Ilfov.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019