Prețurile la benzină și motorină au fost scumpite în mod nejustificat în 2010. Așa reiese din analiza efectuată de ANAF pe piața carburanților. Premierul Emil Boc a cerut ca, în perioada următoare, autoritățile fiscale să înceapă un control general la companiile petroliere, pentru a vedea dacă veniturile obținute din aceste scumpiri au fost taxate corespunzător.
EMIL BOC - premierul Romaniei: "Ceea ce e curios, în 2009, pretul net al cotatiilor a evoluat de la 470 de dolari tona la începutul anului, la 850 de dolari la sfârsitul anului. Cresterea pretului carburantului la pompã a fost doar de 50 de bani, în conditiile în care nivelul cotatiilor practic s-a dublat. În 2010, evolutia cotatiilor creste de la 850 de dolari la 950 la sfârsitul anului. În aceste conditii, pretul la pompã creste cu 1 leu pe litru. În aceste conditii, solicit ANAF începerea inspectiilor fiscale generale, pentru a vedea dacã veniturile sunt reflectate în profituri si în impozite si taxe."
Potrivit Fiscului, majorarea prețului carburanților nu poate fi justificată, pentru că niciuna dintre marile companii nu a raportat costuri suplimentare.
prin telefon: DRAGOS GEORGE BOGDAN - vicepresedinte ANAF: "Pe parcursul anului 2010 nu am identificat elemente care sã ne conducã la concluzia cã au crescut cheltuielile societãtilor. Acestea au rãmas constante sau au crescut foarte putin fatã de majorarea preþurilor care a avut loc. + Cel putin teoretic, aceastã majorare trebuia sã se ducã în profit si în impozitul pe profit pe care care companiile îl plãtesc cãtre bugetul statului."
prin telefon: AUGUSTIN HAGIU - presedintele Federatiei Operatorilor de Transport: "Avem un raport care practic vine si sprijinã ce a discutat societatea civilã în ultima lunã, trebuie sã venim imediat cu niste propuneri de mãsuri, mã refer la Guvern. Una din mãsuri este amendarea companiilor petroliere, doi - având în vedere cã e nejustificat - mai scoatem ceva la ivealã, e totusi o întelegere de tip cartel."
În raportul ANAF se mai precizează că, anul trecut, scumpirile s-au efectuat concomitent la nivelul tuturor companiilor, iar prețurile de desfacere la pompă au fost aproape identice. În plus, majorările de 20% ale prețului carburanților din 2010 nu pot fi puse pe seama taxelor, pentru că ponderea acestora în prețul de vânzare a scăzut de la 52 la 49 de procente.
Fraudă uriașă în domeniul deșeurilor! Șapte firme specializate în colectarea și reciclarea deșeurilor au fost depistate cu nereguli grave de către inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul A.N.A.F..
Un copil de patru ani, din județul Prahova, a suferit arsuri grave, în timp ce se afla cu părinții la un grătar. Nenorocirea s-a produs din cauză că părinții au turnat o substanță inflamabilă pe grătar, pentru a-l încinge...
A.N.A.F. vrea să recupereze banii de la firmele care au amânat plata obligațiilor fiscale, invocând pandemia. Măsurile de recuperare ar putea fi extinse și asupra persoanelor fizice. Deocamdată, Fiscul analizează...
O cunoscută interpretă de muzică populară a pierdut lupta cu Fiscul. Cântăreața Olguța Novac Berbec a pierdut definitiv procesul prin care a contestat deciziile de impunere emise de A.N.A.F. în urma unui control, în care...
Românii vor putea achita zeci de impozite online, prin platforma ghiseul.ro, de la impozitul pe venituri, la contribuții, accize colectate și până la plata unor penalități. Acest lucru va fi posibil numai dacă sunt înregistrați...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019