Au ajuns să-și dorească să fie șomeri. Vorbim despre angajații de la CET Brăila, care au ajuns la disperare, după ce nu și-au primit salariile de trei luni. Cei 370 de angajați se roagă să devină șomeri. Sătui de promisiuni privind virarea salariilor, oamenii s-au adunat, luni, în fața sediului societății de termoficare și au protestat timp de mai multe ore.
AMBIANȚĂ "Jos mafia! Demisia! Javrã ordinarã ieși afarã!"
VOX "Nu s-au mai dat salariile de trei luni de zile și nu știm care este viitorul nostru."
Oamenii spun cã vor recurge la gesturi extreme.
GHEORGHIȚĂ PÂRLOG, lider de sindicat "Greva foamei. La sediu aici. Ori pleacă ei, ori ne schimbã pe noi. Trebuie sã gãsim o soluție! Altfel nu se poate!"
VOX "- Am ajuns sã ne rugãm sã ne dea în șomaj. - Covrigul ãsta e masa dumneavoastra pe azi? - Pe cuvântul meu, ăsta e!"
Societatea de termoficare din Brăila a acumulat datorii de 10 milioane de lei la gaze și alte 174.000 de lei pentru curentul electric. Puținii bani, care intrã în conturile instituției, se duc pentru acoperirea creanțelor.
PETRICĂ MOTOC, director, C.E.T. Brăila "Încercãm să strângem banii pe care îi avem de încasat de la asociații. În rest, alte surse nu avem. Primãria este pe zero cu noi la datorii. Deci, când strângem bani, atunci vom da salariile."
Pentru acoperirea salariilor ar fi nevoie de 140.000 de lei. Din cele 50.000 de apartamente din Brãila, doar șase mii mai sunt racordate la C.E.T.. Multe asociații de proprietari au acumulat datorii către C.E.T. și nu dau semn că ar intenționa să le achite. Motivul principal pentru care s-a ajuns în această situație este, însă, acela că furnizorul de gaz cere societății de termoficare o plată în avans la cota de combustibil, pentru că aceleași pretenții le are și Transgaz, față de C.E.T.. Anul trecut, s-a ajuns în situația în care, pentru că nu a încasat avansul, furnizorul a întrerupt livrarea gazului către C.E.T., care s-a văzut nevoit să întrerupă furnizarea agentului termic către locuitori. Aceștia au stat fără căldură și apă caldă până în pragul sărbătorilor de iarnă. C.E.T. Brăila nu este, însă, singura societate de termoficare aflată în această situație. Practic, toate C.E.T.-urile trebuie să plătească furnizorul de gaze în avans. Acum, edilii localitaților deservite de C.E.T.-uri așteaptă o soluție de la Guvern, pentru a nu se mai ajunge în situația sistării furnizării serviciilor către populație.
Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.
Protest, luni dimineață, în Portul Constanța, după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare va fi desființată, iar atribuțiile...
Mai mulți angajați ai unei benzinării din județul Alba sunt acuzați că ar fi furat combustibil de la locul de muncă! Pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit, complici le-ar fi fost mai mulți șoferi de camioane.
Asociația Forța Fermierilor a organizat, astăzi, un mars de protest cu tractoare în jurul Palatului Parlamentului. Protestatarii cer ca agricultura să fie inclusă în lista de priorități strategice de anul acesta.
Protest la Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea! Profesorii și elevii nu sunt de acord cu demiterea lui Florin Nicoară de la șefia unității școlare și vor să fie repus în funcția de director.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019