80% dintre angajații din Sănătate se simt înșelați de Guvern, în ceea ce privește creșterile salariale. Acesta este rezultatul unei evaluări a impactului aplicării legii salarizării, efectuate de Centrul de Cercetare și Dezvoltare Socială"Solidaritatea”, la comanda Federației "Solidaritatea Sanitară". Sondajul a fost realizat în perioada 13-28 iunie 2018, pe un eșantion de 680 de salariați, care au dat răspunsurile după ce au primit fluturașul de salarii în luna iunie, aferent lunii mai. Potrivit rezultatelor sondajului, 50% dintre salariatii din sanatate s-au declarat nemulțumiți și foarte nemulțumiți de venitul net total rezultat după aplicarea legii. Doar 19% dintre salariați s-au declarat multumiți și foarte mulțumiți de politica salarială a Guvernului. În fruntea listei de nemulțumiri se află sporurile. Evaluarea scoate în evidență, însă, faptul că circa 23.000 de angajați din sistemul public de sănătate au înregistrat o scădere a venitului net salarial. Deși au beneficiat de creșterea salariului de bază la 1 martie 2018, doar 60% dintre asistenții medicali au indicat o creștere a veniturilor salariale totale nete în luna iunie, comparativ cu luna februarie 2018. În comunicatul remis presei de Federația Solidaritatea Sanitară se arată că legea salarizării, așa cum a fost aplicată, a generat un nivel semnificativ de dezordine în sistemul sanitar, din cauza ivirii unor diferențe foarte mari între veniturile nete ale salariaților din diferite unități, fără ca acestea să fie justificate de criterii obiective.
Peste jumătate dintre români au carii dentare, iar un sfert din populație suferă de afecțiuni și sângerări gingivale sau de boală parodontală deja instalată. Asta rezultă din Barometrul Stomatologiei 2025, ale cărui date au fost prezentate...
Virusul pestei porcine africane, depistat la o fermă din județul Timiș! La ferma respectivă, în care se află circa 30.000 de porci, autoritățile au stabilit zonele de supraveghere și de protecție. Conform comunicatului transmis de Direcția...
Un stil de viață sănătos este foarte important pentru menținerea stării noastre de sănătate și reducerea îmbolnăvirii, atrag atenția medicii și specialiștii în domeniu. Alimentație sănătoasă înseamnă, în primul rând, echilibru între alimentele consumate la fiecare masă, dar și diversitate a acestora și a suplimentelor. Astfel organismul nostru trebuie să beneficieze de toate substanțele nutritive necesare funcționării în condiții optime, pe perioadă îndelungată, pentru a nu ajunge să ne îmbolnăvim.
Obezitatea, o problemă de sănătate publică majoră, care afectează tot mai multe persoane, indiferent de vârstă! În țara noastră, prevalența obezității este în creștere, ceea ce indică o posibilă viitoare creștere a incidenței cancerelor asociate.
Românii nu vor ca țara noastră să iasă din Uniunea Europeană. Un nou sondaj arată că procentul cetățenilor care doresc ca România să rămână în Uniunea Europeană este în creștere, respectiv 88,1% față de de 71,7% în ianuarie 2022.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019