Creșterea productivității, crearea de noi locuri de muncă și încurajarea producției autohtone. Acestea sunt doar câteva dintre direcțiile propuse în vederea realizării unui pact public-privat pentru dezvoltarea economică a țării, susțin reprezentanții Asociației Oamenilor de Afaceri din România. Ei au oferit soluții privind îmbunătățirea infrastructurilor rutiere și de comunicații. AOAR consideră că modelul de dezvoltare economică a României bazat pe investițiile străine nu va funcționa la nesfârșit. Viitorul îl va reprezenta antreprenoriatul autohton. Cum va putea fi acesta realizat?
FLORIN POGONARU, președinte, A.O.A.R.
Asociația a provocat constant clasa politică în vederea reglementării legislației privind parteneriatul public-privat.
CRISTIAN PÂRVAN, secretar general, A.O.A.R.
În prezent există o lege a parteneriatului public - privat, însă potrivit reprezentanților din mediul de afaceri, aceasta este nefuncțională. Un proiect de lege ce prevede modificări la actul normativ a fost aprobat de Senat și urmează să fie discutat în plenul Camerei Deputaților.
Asociația Oamenilor de Afaceri din România dezaprobă măsurile de creștere a taxelor și impozitelor, în anul 2014, considerând că acestea vor afecta direct și indirect întreg mediul de afaceri. Într-un comunicat de presă, Asociația Oamenilor de Afaceri din România precizează, printre altele, că înțelege necesitatea acoperirii multiplelor cheltuieli bugetare obligatorii, unele fiind generate de măsurile inconsecvente adoptate...
Cursul de schimb ar trebui să fie de 4,7-4,8 lei pentru un euro! Asa considera presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru. Si asta desi afaceriștii cred că această estimare este depășită.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019