Scandalul apei potabile din București ia amploare! Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a scris președintelui Klaus Iohannis, care este și șef al C.S.A.T., dar și directorului Serviciul Român de Informații. Totodată, a cerut Corpului de Control să facă verificări la Apa Nova, pentru a stabili dacă a fost sau nu depășită concentrația permisă de clor din apa de la robinet. Asta în urma informațiilor contradictorii legate de calitatea apei din Capitală, venite din partea mai multor instituții.
ANA IACUB, reporter ”În timp ce reprezentanții Apa Nova susțin că apa din Capitală este în acest moment bună de băut, iar concentrațiile de clor sunt în limite normale, rapoartele de la Direcția de Sănătate Publică București au arătat depășiri peste limita legală a nivelului de clor în apa furnizată în sectoarele 5 și 6. În replică, reprezentanții Apa Nova au susținut că probele prelevate de D.S.P. au fost luate doar din câteva puncte, și nu din toate.”
Totul a pornit de la mesajele care au circulat, miercuri, pe rețelele de socializare, în care se afirma că apa de la robinet nu este potabilă. Ulterior, compania Apa Nova a transmis că apa conține o concentrație de clor mai mare decât cea normală, dar a dat asigurări că aceasta este potabilă. Peste câteva ore, Ministerul Sănătătii le-a recomandat bucureștenilor să nu folosească apa de la robinet pentru băut, gătit sau spălat. Joi dimineață, Apa Nova a precizat că a fost nevoie de mai mult clor pentru dezinfectarea apei, întrucât, din cauza topirii bruște a gheții și zăpezii, a crescut cantitatea de amoniu din râul Argeș. Reprezentanții Apa Nova au precizat, într-un comunicat, că, în prezent, concentrațiile de clor din apă sunt în limite normale. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, le-a recomandă locuitorilor din Sectorul 5 și din Sectorul 6 să nu folosească apa de la robinet, precizând că apa fiartă crește gradul de clor. Pintea susține că unii pacienți cu boli rare sau astm au avut probleme, după ce au folosit apa. Sorina Pintea recomandă prudență, până la finalizarea analizelor de specialitate. La rândul ei, Administrația Națională Apele Române a precizat într-un comunicat că, în ultimele zile, a fost vorba de o creștere temporară a concentrației de amoniu pe râul Argeș, cu încadrare în limitele de calitate pentru apa brută, care a permis o tratare corespunzătoare a acesteia în vederea potabilizării.
Klaus Iohannis susține că nu acceptă discriminări în privința românilor nevaccinați! Șeful statului a declarat, în cadrul unei vizite efectuate în Parcul Natural Comana, că pandemia nu poate fi învinsă prin discriminare, ci prin vaccinare.
Sfârșit tragic pentru un bărbat de 35 de ani, din Brâncoveni, județul Olt! El a căzut, vineri seară, cu mașina, într-un canal plin cu apă din localitate, nu departe de locuința sa. Un trecător care a văzut...
Anchetă în cazul trenului Regio de pe ruta București Craiova, care a rămas fără frâne, marți seară, pe raza județului Argeș! Garnitura s-a oprit din inerție, la 300 de metri de Gara Golești...
Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Înalt Prea Sfințitul Calinic, s-a vaccinat împotriva noului coronavirus! Este primul ierarh al Bisericii Ortodoxe Române care a mărturisit că s-a imunizat. ÎPS Calinic a declarat...
Incendiu de proporții în comuna Brăduleț, din județul Argeș! Un bărbat în vârstă de 74 de ani a murit, după ce casa i-a luat foc. Omul nu a reușit să iasă din locuință, în momentul izbucnirii incendiului.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019