Protest în fața Laminorului din Brăila. Aproape 400 de angajați au ieșit în fața sediului companiei și și-au strigat nemulțumirile. Ei se află în șomaj tehnic și iau doar trei sferturi din salariu. Oamenii se tem că-și vor pierde locurile de muncă, mai ales că acționarul rus a început să vândă societatea bucată cu bucată.
AMBIANȚĂ "Vrem sã muncim, nu sã cerșim! Vrem sã muncim, nu sã cerșim!"
VOX "- De ce sunteți neumulțumiți? - Pentru cã nu ne asigură locul de muncã, de pe o zi, pe alta."
VOX "Stoparea acținilor de tãiere și dezmembrare a instalațiilor, utilajelor, în vederea valorificãrii la fier vechi, stoparea vânzãrii cilindrelor de laminare."
VOX "- Pe 22 fac 34 de ani de când sunt aici. Nu am plecat nicãieri. Unde sã mã mai duc, la 52 de ani? Nu mai am nicio șansă. – De ce sunteți nemulþumiți? – Cã nu am siguranțã cã voi mai lucra. Au început sã vândã utilajele."
După mai bine de două ore, sindicaliștii au intrat la negocieri cu managerii societății. N-au ajuns însă la niciun rezultat și au anunțat că vor picheta sediul Guvernului și pe cel al Ambasadei Rusiei.
AMBIANȚĂ "Dacã va fi nevoie, vom închiria un autocar și ne vom deplasa la București, sã pichetăm Guvernul și Ambasada Rusiei."
80% din acțiunile companiei Laminorul Brăila au fost preluate, în 2004, de rușii de la Mechel Moscova.
Sindicaliștii din silvicultură au protestat, miercuri, în Piața Victoriei din București. Pe lista nemulțumirilor se află diminuarea salariilor silvicultorilor cu 25%, tăierea drepturilor din statutul personalului silvic și a cotei de lemn de foc pentru personalul silvic...
Fata, în vârstă de 13 ani, care a căzut, marți-seară, de la etajul patru al unui Bloc din Brăila, a murit, joi, la spital. Ea era internată în stare foarte gravă la Spitalul de Copii din Brăila, după ce, inițial, a fost resuscitată de cadrele medicale...
Crește interesul băncilor pentru negocierile cu consumatorii! Anul 2024 a însemnat, comparativ cu 2016, o creștere de 23 de ori a disponibilității băncilor de a găsi împreună cu conciliatorii o soluție pentru rezolvarea problemelor semnalate, conform datelor Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB). Astfel că, anul trecut s-au înregistrat 989 de negocieri încheiate cu împăcarea părților din totalul concilierilor, iar în 65 de cazuri părțile nu s-au înțeles. Conform CSALB, 301 de cereri au fost rezolvate fără intervenția unui conciliator.
Confruntări violente între simpatizanții lui Călin Georgescu și jandarmi, în Piața Victoriei din București! Câteva sute de susținători ai fostului candidat la prezidențiale s-au adunat, luni, în fața clădirii Guvernului, pentru a susține boicotarea...
Protest uriaș în București, de Ziua Unirii! Conform unor estimări, peste 30.000 de oameni, cadre militare în rezervă, polițiști, silvicultori, ceferiști, mineri, energeticieni, siderurgiști și angajați din alte domenii, au participat, vineri...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019