Rafinăria Arpechim Pitești își va închide porțile, după 36 de ani de funcționare neîntreruptă. Decizia aparține noului proprietar al companiei și lasă fără locuri de muncă 700 de salariați.
TUDOR PENDIUC, primar Pitești: "Nouã, autoritãtilor locale, nu ni s-au dat competente în aceste unitãti industriale ai cãror salariati sunt scoliti din banii comunitãtii, ai cãror salariati trãiesc din comunitate si dacã ei nu au cu ce sã plãteascã, afecteazã comunitatea."
GHEORGHE DAVIDESCU, prefect Argeș: "Este un lucru pe care îl privesc cu foarte mare mâhnire, pentru cã m-am implicat foarte mult în a salva aceastã rafinãrie, care pentru Pitesti si chiar pentru România era o emblemã!"
IONEL POPESCU, lider sindical Rafinorul: "Sunt total dezamãgit! Rafinãria a fost modernizatã dupã înalte standarde, plus cã e si restructuratã din punct de vedere al salariatilor, e un numãr restâns de salariati, modernizare, investitii! Nu ne asteptam si mai sper totusi ca mãcar sã o tinã ca un mijloc aci!"
După oprirea permanentă a rafinăriei, o serie de rezervoare, infrastructura logistică și facilitățile auxiliare vor fi folosite ca depozite.
Medicul legist a comunicat, astăzi, cauza decesului bărbatului imobilizat de polițiști pe terasa unui local din Pitești. Legistul a declarat, cităm: „Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit...
Ajutor financiar, pentru închiderea minelor necompetitive! Potrivit proiectelor propuse de Ministerul Energiei și adoptate, miercuri, prin două Hotărâri de Guvern, peste 100 de milioane de lei se vor aloca în scopul...
Coadă la benzinărie, după închiderea magazinelor la ora 18:00! Restricțiile de weekend din București și din alte localități în care rata de infectare cu SARS CoV-2 a depășit 4 la mia de locuitori și se apropie...
Tot mai multe companii renunță să le acorde angajaților beneficii extrasalariale. Printre acestea se numără tichetele de masă, abonamentele medicale la clinici private, mașină de serviciu, ori decontul transportului. Potrivit unui studiu realizat de eJobs România, doar 66% dintre angajatori au spus că oferă beneficii extrasalariale. 29% au declarat că astfel de compensații nu mai sunt oferite de ani buni, în timp ce 5% au renunțat la beneficii în ultimul an, din cauza crizei economice, generată de pandemie.
Greu cu lucrările de infrastructură rutieră, în România! Anunțul aparent optimist al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, privind un proiect de mare interes, ascunde o capcană a timpului.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019