Sprijin pentru persoanele defavorizate! Asociația Samusocial din România a inaugurat Atelierul de Inserție Socială, proiect care își propune să amelioreze șansele de reinserție socială a oamenilor defavorizați. Mai exact, oamenilor străzii li se asigură consiliere psihologică și pregătire pentru program de muncă în diverse domenii de activitate.
ISABELLE SCUILLER, președinte, Asociația Samusocial "Astăzi inaugurăm acest nou atelier ocupațional unde se desfășoară activități care permite fiecărui pacient să-și câștige demnitatea și mai ales încrederea în sine. Când sunteți redus la un stadiu de supraviețuire ați pierdut nu numai sănătate și forța, ați pierdut și demnitatea."
Specialiști spun că, după încheierea stagiilor de pregătire, cel puțin 10 % dintre participanți își găsesc job. Mai mult, oamenii se pot angaja și în cadrul asociației Samusocial.
EPSICA CHIRU, reprezentant, Apa Nova "Vom extinde colaborarea cu Ministerul Sănătății, cu Ministerul Administrației și Internelor, respectiv cu partea de SMURD în domeniul de Asistență Socială pentru cazurile de Tuberculoză."
Asociația Samusocial se implică și în salvarea copiilor care își duc zilele sun cerul liber.
ISABELLE SCUILLER, președinte, Asociația Samusocial "Vorbim de familii care au ajuns recent în stradă, cu copii foarte mici, care nu pot trăi, nu au pampers, nu au îngrijire medicală și trebuie să venim și noi în ajutor."
Asociația Samusocial din țara noastră ajută anual peste 1500 de persoane defavorizate. Oamenii culeși de pe străzi sunt stabilizați medical, li se agigură masă caldă și îmbrăcăminte și sunt consiliați psihologic. De asemenea, sunt ajutați să-și găsească un adăpost, iar cei apți de muncă sunt integrați în programul asociației de pregătire pentru reinserție. În acestă situație este și Ion Ivan. Bărbatul a fost ajutat, iar acum are deja o locuință în care stă cu chirie și spune el că și-a regăsit demnitate și încrederea în sine.
ION IVAN "N-am apucat să fiu rău, pentru că, după tentativa de suicid, am mers în adăpost. Am intrat la casa asta cu chirie. Am fost ajutat să nu ajung la o altă tentativă."
La fel este și tânărul Sergiu Apostol. El și-a recâștigat speranța și acum își caută un loc de muncă.
SERGIU APOSTOL "- M-a ajutat în igiena corporală și în afară de asta și mental, m-a încurajat mult. Vii des aici? Foarte des, fac baie, îmi iau haine când se fac donații. - Vrei să-ți găsești un loc de muncă? - Săptămâna viitoare sunt programat, să îmi caute un mic interviu."
În anii trecuți, mulți dintre oamenii care nu mai sperau să revină la o viață normală au fost ajutați de Asociația Samusocial să își gasescă locuri de muncă. Unii, la o fermă de lângă București, iar alții ca manipulatori de marfă în magazine.
Circa 80 de companii, cu peste 5.000 de oferte de locuri de muncă, la ”Angajatori de TOP” București! La târgul de joburi organizat în 28 și 29 martie, la Sala Palatului, românii aflați în căutarea unui loc de muncă au la dispoziție o gamă...
Comisarii Protecției Consumatorilor și polițiștii bucureșteni au desfășurat o amplă acțiune de control, sâmbătă și duminică, în cluburile de noapte din București. Echipele de control au verificat respectarea prevederilor legale...
Droguri disimulate în hrană pentru câini! Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii DIICOT, au documentat activitatea infracțională a două persoane, una de 32 de ani, cealaltă...
Sute de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă și căldură, în perioada următoare, din cauza lucrărilor de reabilitare pe conductele rețelei de distribuție a energiei termice. Practic, sunt vizate zone din toate sectoarele Capitalei.
O monografie unică prin abordare și conținut a fost lansată la Târgul de Carte Gaudeamus, în prezența unui public numeros. 700 de pagini, 12.582 de absolvenți în perioada 1982-2024 și sute de învățători și profesori...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019