Soferii sunt predispusi accidentelor, zilnic, pe Autostrada Soarelui. Desi se cheltuiesc anual milioane de lei pentru intretinere, soseaua este plina de pericole atât pentru șoferi cât și pentru mașini.
AMBIANȚÃ (hopuri mașini) (groapã)
Aproape fiecare trecere peste podurile de pe A2 este un adevãrat test pentru suspensia mașinii. Denivelãrile și gropile apãrute în asfalt la capetele podurilor sunt simțite din plin la vitezã mai mare și pun în pericol stabilitatea mașinilor care trec peste ele.
AMBIANȚÃ (poliție): "-Spuneți! -Sunt pe A2, la kilometrul 17! Aveți un stand cãzut din mașina care e chiar pe autostradã, l-am dat la o parte, trimiteți organele competente sã vinã sã-l ridice, sã nu cumva sã intre cineva în el." ....
AMBIANȚÃ (camere de supraveghere): "Nu-mi bate pânã la 17, bate pânã la 14. ... aici Nu e nimic!"
Sistemul de monitorizare a traficului prin camere video funcționează însă doar între km 9-64. Munca polițiștilor ar trebui să fie ușurată de aceste monitoare, pe timp de iarnă sau pe timp de vară.
FLORIN GORNILA, ag. sef Politia Autostrazii: "N-am reușit sã vedem pentru cã camerele nu bat la o așa distanțã, e distanța mare între ele." ....
Acelasi lucru se poate spune si despre cabinele telefonice pentru apeluri de urgenta sau panourile luminoase pentru avertizarea soferilor. Toate functioneaza doar pe jumatate din autostrada. Din loc în loc, parapeții de protecție au fost distruși în urma accidentelor. Aceștia ar fi trebuit schimbați imediat, însã au fost lãsați rupți pe marginea asfaltului. Pentru întreținerea autostrãzii s-au cheltuit anul trecut aproape 11 milioane lei. Bugetul alocat pentru acest an depãșește 17 milioane lei. Rãmâne de vãzut dacã la finalul anului, autostrada va fi într-o stare mai bunã.
Weekend îndoliat pe șosele! 24 de persoane și-au pierdut viața în accidentele produse la acest sfârșit de săptămână, iar alte 3.500 au fost asistate medical de echipajele SMURD, potrivit unui bilanț dat publicității de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
România, fruntașă la capitolul deceselor înregistrate în urma accidentelor rutiere! Potrivit datelor publicate de Eurostat, în anul 2019, în țara noastră au decedat 96 de persoane la un milion de locuitori în accidente rutiere.
Vremea se încălzește, dar nu scăpăm de ploi. Meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică rămâne accentuată, la nivelul întregii țări, iar cantitățile de precipitații vor fi însemnate și vor fi însoțite...
Două persoane au fost surprinse sâmbătă, de o avalanșă, sub Vârful Țigănești din Munții Bucegi. La fața locului au intervenit salvamontiștii, care au descoperit că o persoană era rănită.
La o lună de la inaugurare, circulația trenurilor pe ruta Gara de Nord - Aeroportul Internațional Henri Coandă se suspendă. Și asta deoarece se vor face lucrări de întreținere la calea ferată. Potrivit companiei Transferoviar...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019