Auxiliarele pentru elevi, eliminate! Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat într-o conferință de presă că niciun material auxiliar nu mai este valabil, începând de astăzi. În cel mult 30 de zile, o comisie va elabora normele metodologice care vor sta la baza avizării materialelor auxiliare care vor putea fi folosite de către elevi și profesori a precizat Pop. El a spus că a constatat că ordinul de ministru emis în 2002 și care stătea la baza materialelor auxiliare nu a mai fost actualizat. Întrebat cât costă aceste auxiliare, ministrul a spus că de zece ori valoarea manualelor.
LIVIU POP, ministrul Educației "În ultimii cinci ani de zile situația a scăpat de sub control, neexistând nimic legal în ce privește aprobarea acestor materiale. Acest an va veni cu un lucru bun! Fiecare elev va avea manual școlar, vom reuși acest lucru anul acesta. În ultimii cinci ani, toate editurile din România au încasat 140 de milioane de lei pentru manuale școlare și nu au ajuns la elevi."
Liviu Pop a făcut un apel către edituri să nu mai transmită niciun material către școli și către profesori, deoarece niciun auxiliar nu mai este omologat. El a precizat că de evaluarea materialelor auxiliare se va ocupa Ministerul Educației, doar dacă va avea avizul conform al inspectoratului școlar și al asociației de părinți din unitatea de învățământ. Asociația de părinți trebuie să se angajeze în a derula operațiunile financiare pentru achiziționarea auxiliarului, dacă și-l dorește, a mai spus ministrul Educației. Liviu Pop a anunțat, de asemenea, că lucrările de la examenele naționale ar putea fi corectate de acasă de către profesori, începând cu anul viitor.
LIVIU POP, ministrul Educației "Lucrăm la o modificare a metodologiei de corectare, acestea să fie scanate, iar corectorii să poată face acest lucru din centrul de examinare sau chiar de acasă."
În aceeași conferință de presă, Liviu Pop a mai spus că metodologia pentru "Școală după școală" a ajuns în faza finală. Principala modificare va fi pe programul de lucru. Astfel, în cele maximum trei ore pe care copilul poate să le petreacă în cadrul programului "Școală după școală", minimum 30 de minute în fiecare zi vor fi dedicate sportului, jocului și mișcării.
Sindicaliștii din sistemul sanitar nu sunt de acord cu ordinul ministrului Sănătății, care va impune testarea periodică a personalului medical nevaccinat și obligativitatea suportării costurilor din buzunarul...
Ultima zi de școală, prima zi din viitor! O nouă generație de asistenți medical părăsește băncile Școlii „Atlas” din București, pregătită pentru a salva vieți. Festivitatea de absolvire a fost organizată...
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, explicații privind propunerea ca urșii agresivi să fie tranchilizați și relocați sau împușcați în 24 de ore. Tanczos Barna a precizat că se va interveni astfel în cazul urșilor...
A răsunat ultimul clopoțel pentru elevii claselor a VIII-a, după un an dificil marcat de pandemia de coronavirus! Printre cei care au spus bun rămas gimnaziului s-au numărat și elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din Capitală.
Program Rabla pentru innoirea parcului auto din Romania, în impas! Deși programul a început de trei săptămâni, Administrația Fondului de Mediu nu a aprobat niciun dosar depus în această perioadă, pentru...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019