Legea privind impozitarea bacșișului ospătarilor a fost adoptată! Senatul a aprobat proiectul de lege inițiat de fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, cu 43 de voturi "pentru", 23 de voturi "împotrivă" și 6 abțineri. Noua lege va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial. Astfel, din acel moment, bacșișul pe care clientul va dori să-l ofere ospătarilor din baruri sau restaurante va fi introdus pe nota de plată și impozitat.
TORA APETRII, reporter
"Înaintea bonului fiscal, clienții vor primi o notă de plată pe care vor fi rugați să specifice valoarea bacșișului pe care vor să-l ofere ospătarului care i-a servit. Valoarea acestuia trebuie să se încadreze între 0 și 15% din totalul consumației făcute."
Ulterior, valoarea bacșișului va fi trecută separat pe bonul fiscal. Proprietarii de restaurante și baruri vor fi obligați să înregistreze atenția oferită chelnerilor, separat în casele de marcat, față de consumația clienților. Fiind încadrat ca venituri din alte surse, bacșișul primit de către ospătari va fi impozitat cu 10%.
De la 1 octombrie, bacșișul va fi trecut pe nota de plată! Potrivit proiectului pus în dezbatere pe site-ul Ministerului de Finanțe, operatorii economici sunt obligați să înmâneze clientului o nota de plată, înainte de a emite bonul fiscal.
Guvernul renunță la impozitarea bacșișului! Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a motivat decizia prin faptul că, deși taxarea bacșișului a fost introdusă la solicitarea mediului de afaceri, aplicarea măsurii ar fi extrem de dificilă. Odată cu eliminarea taxării bacșișului, va dispărea și obligativitatea deținerii registrului de bani personali pentru angajați. Teodorovici a precizat că prevederile ordonanței...
Noile reglementări fiscale continuă să le dea mari bătăi de cap agențiilor economici! Pe lângă faptul că sunt nevoiți să stea la cozi interminabile, ca să achiziționeze registrele pentru banii personali ai angajaților, iar ulterior să le înregistreze la Agenția Națională de Administrare Fiscală, administratorii societăților comerciale trebuie să stea la coadă și la service-urile specializate pentru case de marcat.
Atenție, agenți economici! De astăzi, firmele care folosesc aparate de marcat electronice au obligația de a avea registru de bani personali. Firnele care nu au un astfel de registru riscă amenzi de până la 9.000 de lei. Ieri, patronii au stat la coadă ca să-și cumpere registrele pentru banii personali ai angajatilor și să le înregistreze la Agenția Națională de Administrare Fiscală. Librăriile și tipografiile au făcut față cu greu solicitărilor.
Un show de milioane! Asta au spus fanii lui Bon Jovi despre concertul sustinut de starul american în Piața Constituției. 55.000 de oameni au cantat in cor cu Bon Jovi, care a stat pe scena aproape 3 ore. În ciuda caniculei, fanii lui Bon Jovi au venit din toate colțurile țãrii, dar și din strãinãtate. Fanii care nu au avut bani de bilet l-au ascultat pe Bon Jovi în afara spațiului special amenajat pentru concert.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019