De la bal, la spital! Zicala se potrivește perfect cu pățania studenților de la Facultatea de Științe Economice din Sibiu, care s-au intoxicat la petrecerea de absolvire și au ajuns la spital. 20 de tineri au făcut toxi-infecție alimentară, după ce au mâncat pește. La banchetul organizat în restaurantul unui hotel renumit din Sibiu, au participat 400 de studenți.
AMBIANTÃ (aseazã o tânãrã într-un scaun) "Mergi cu colega sã îti punã perfuzii."
VOX: "Aperitivul si pestele, dar cred cã de la pestele ãla, cã nu era fãcut, era în sânge, era crud."
VOX: "A fost peste prãjit, trecut prin fãinã si ou si prãjit, era foarte rânced si plin, plin îmbibat cu ulei si niste cartofi natur, cu apã în ei aveau un gust îngrozitor."
VOX: "A trecut un sfert de oră, 20 de minute si dupã aia, deodatã, greturi, dureri de stomac, toatã lumea se îngrãmãdea la baie."
Aproape toți cei 400 de tineri care au participat la petrecere s-au simțit rău, însă doar 20 au ajuns la Urgență.
COTIZO DRAIA, medic U.P.U. Sibiu: "Unii sunt în stare mai bunã, probabil cã cei care nu au simptome deosebite vor fi lãsati acasã. (...) Avem disponibile zece locuri pe Sectia de infectioase, pentru internãri."
Proprietarul restaurantului neagã acuzatiile aduse de studenți.
IOAN VINTILĂ, proprietar restaurant: "Nu este asa. Se pare cã au bãut prea mult alcool. (...) "-Ati fãcut o analizã a mâncãrii? -Cum sã nu. -Deci nu e o toxiinfectie alimentarã? -Ncidecum, alcool prea mult."
Direcția de Sănătate Publică a deschis o anchetã și va preleva probe din mâncarea servită studenților.
Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.
Decizia autorităților de a limita dreptul studenților la călătoria gratuită cu trenul, aspru criticată! Liga Studenților din Iași susține că măsura luată de către Guvern pentru scăderea deficitului bugetar este scandaloasă și solicită Executivului consultări cu reprezentanții studenților. Aceștia subliniază că nu subvențiile pentru transportul studenților sunt cea mai mare problemă din bugetul țării, ci birocrația, managementul defectuos al finanțelor publice, supradimensionarea unor instituții bugetofage, intervenționismul, corupția sau pensiile speciale care nu țin cont de principiul contributivității.
Școala online suplinește cursurile si seminariile din sălile de curs și amfiteatre la toate facultățile din țară. Universitatea de Vest din Timișoara, prin Departamentul de Sociologie al Facultății de Sociologie și Psihologie, a inițiat...
Studenții ieșeni cer Ministerului Educației publicarea tuturor tezelor de doctorat și pedepse pentru sustragerea, distrugerea sau comercializarea acestora. Reprezentanții Ligii Studenților din Iași susțin că acest...
Eugen Teodorovici vrea să oblige studenții să lucreze câțiva ani în țară, după facultate! Ministrul Finanțelor a declarat în cadrul unei emisiuni TV, că statul investește foarte mult în studenți, iar la finalul studiilor, majoritatea...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019