Credite speciale, pentru achiziția de locuințe aflate în executare silită! Este strategia pe care au pus-o la punct băncile, cu scopul de a rezista în fața valului de credite ipotecare neperformante. Zeci de mii de români au accesat credite de zeci sau chiar sute de mii de euro, pentru a cumpărat case și apartamente supraevaluate, iar acum au ajuns în imposibilitatea de a plăti ratele la bănci.
DORINA GONȚ, executor judecătoresc "Aceste imobile, din cauza litigiului cu care sunt grevate, au un preț de pornire al licitației cu 15-20% mai mic."
MIHAI RĂUȚĂ, reprezentant bancă comercială "Cel care dorește să achiziționeze ajunge să plătească cu 30-40% mai puțin, față de prețul unui apartament de pe piață."
Mare atenție, însă! Cine vrea să se împrumute la bancă, pentru a cumpăra o locuință executată silit, trebuie să specifice de la bun început că vrea să o adjudece cu plata în rate. Altfel, cumpărătorul este obligat să achite întreaga sumă licitată, în cel mult o lună. În cazul în care nu achită, pierde casa!
DIANA TARUS, analist financiar "Va fi anulată licitația, imobilul va fi scos din nou la vânzare, iar toate costurile vor fi suportate de cel care nu a reușit să livreze banii la timp."
În condițiile în care nu găsesc cumpărători pentru locuințele aflate în executare silită, iar numărul împrumuturilor restante crește, băncile îi dau pe rău-platnici pe mâna recuperatorilor de credite.
Crește interesul băncilor pentru negocierile cu consumatorii! Anul 2024 a însemnat, comparativ cu 2016, o creștere de 23 de ori a disponibilității băncilor de a găsi împreună cu conciliatorii o soluție pentru rezolvarea problemelor semnalate, conform datelor Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB). Astfel că, anul trecut s-au înregistrat 989 de negocieri încheiate cu împăcarea părților din totalul concilierilor, iar în 65 de cazuri părțile nu s-au înțeles. Conform CSALB, 301 de cereri au fost rezolvate fără intervenția unui conciliator.
Românii reveniți în țară după declanșarea pandemiei de coronavirus, invitați să-și caute job! 129.000 de persoane revenite din străinătate s-au înscris în sistemul de șomaj din România, a anunțat ministrul Muncii...
„Sunt nebuni românii ăștia!”! Este percepția admirativă a scriitoarei franțuzoaice Christine Colonna-Césari, care a ajuns să îndrăgească atât de mult România, încât a părăsit Parisul pentru a se stabili definitiv la București.
Amenințări noi, riscuri vechi! Anul acesta, din cauza restricțiilor impuse pe fondul pandemiei, românii au fost obligați, mai mult ca niciodată, să stea acasă, pentru siguranța lor și a celor dragi. Asta nu i-a descurajat însă pe hoți.
Sute de clienți ai unor bănci din Lituania și Estonia, atacați de hackeri din România! 600 de clienți au fost prejudiciați cu 200.000 de euro. Din momentul declanșării anchetei coordonate de procurorii...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019