Interesul României este să negocieze la Bruxelles bugetul pentru perioada 2014-2020! Declarația aparține președintelui Traian Băsescu și vine după ce premierul Victor Ponta a afirmat că președintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a hotărât să taie 7-8 miliarde de euro din bugetul țării noastre. Ponta și-ar dori ca România să-și exercite dreptul de veto asupra reducerii bugetului european pentru agricultură și dezvoltare rurală. In schimb, șeful statului susține că varianta utilizării dreptului de veto ar exclude România de la masa negocierilor.
TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Dacă plecam cu ideea de veto și-l și anunțăm, suntem în afara negocierilor, vă rog să înțelegeți. Nu ne mai cauta nimeni! Am răspunderea constituțională să găsesc soluții negociate, să găsesc un compromis, să contribui la realizarea lui, care să satisfacă interesele României și să previna situatia de veto. Semnalele divergente pot crea confuzii în defavoarea noastră."
În plus, președintele Traian Băsescu a anunțat că va merge la Consiliul European, pentru că are un "potențial mult mai bun" decât premierul Victor Ponta și poate servi mai bine interesele României. În replică, șeful Executivului susține că trebuie să existe o colaborare între Președinție, Guvern și Parlament, în așa fel încât interesul național să nu fie supus unui compromis când vine vorba de viitorul buget al Uniunii Europene. In sedinta de Guvern de marti, Executivul a avizat un memorandum privind bugetul blocului comunitar pentru 2014-2020 și folosirea dreptului de veto. La rândul său, Parlamentul României a adoptat în plen o rezoluție care arată că președintele Traian Băsescu trebuie să apere interesul național, prin susținerea la Consiliul European a propunerii de păstrare a bugetului țării noastre, fără vreo reducere.
Inițiativa de majorare a sancțiunilor aplicate parlamentarilor care absentează nemotivat a fost votată, marți, în plen. În urma votului, absențele nemotivate ale parlamentarilor vor fi sancționate cu 5% din indemnizația lunară brută...
Șeful Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, este pe cale să-și ia adio de la funcție. Potrivit unor surse politice, coaliția de guvernământ a luat, deja, decizia de scchimbare din funcție a lui Toni Greblă, iar Birourile Permanente Reunite...
Crește interesul băncilor pentru negocierile cu consumatorii! Anul 2024 a însemnat, comparativ cu 2016, o creștere de 23 de ori a disponibilității băncilor de a găsi împreună cu conciliatorii o soluție pentru rezolvarea problemelor semnalate, conform datelor Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB). Astfel că, anul trecut s-au înregistrat 989 de negocieri încheiate cu împăcarea părților din totalul concilierilor, iar în 65 de cazuri părțile nu s-au înțeles. Conform CSALB, 301 de cereri au fost rezolvate fără intervenția unui conciliator.
Klaus Iohannis și-a anunțat demisia din funcția de președinte al României. El a declarat, luni, că demisionează, începând cu 12 februarie, ”pentru a scuti România și cetățenii români” de această criză la care ar duce suspendarea sa.
Proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2025 vor intra, miercuri, în dezbatere parlamentară. Potrivit programului aprobat de birourile permanente unite ale Senatului și Camerei...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019