Calvarul cailor sălbatici din Pădurea Letea ar putea lua sfârșit! Tirul care transporta o parte dintre cabalinele capturate, la abatorul din Sfântu Gheorghe, a rămas blocat între Brăila și Buzău, iar în urma verificărilor, polițiștii au constatat că nu s-au respectat normele speciale de transport pentru sănătatea animalelor. Acestea se află acum la o fermă din județul Brăila și vor fi supuse unor noi analize. Doi dintre cei 49 de cai au murit, însă, pe drumul spre abator.
prin telefon: JENEL ȘOGOR, purt. de cuv., I.P.J. Brăila: "S-a stabilit cã desi existau documente valabile de transport, provenientã si sãnãtate a animalelor, acestea prezentau leziuni si o stare vãditã de vãtãmare, nerespectându-se regulile speciale de transport privind hrana si adãpostul. (...) Politistii de la ordine publicã au întocmit dosar penal sub aspectul infractiunii de rele tratamente aplicate animalelor."
prin telefon: EMILIAN PRODAN, director, Poliția Animalelor: "Am obtinut autorizatia de a-i descarca la o ferma...cert e cã nu mai sunt sacrificati la abator."
Transportul cu bacul, de la Pădurea Letea până la Tulcea, a durat mai bine de opt ore.
VICTOR POPA LICIU: "Niste oameni fãrã autorizatie pãtrund într-o rezervatie naturalã ca pãdurea Letea cu bâtele si motocicletele, lovesc peste picioare niste animale care chipurile le apartin, dar chiar dacã le apartin n-au voie sã facã asta ca proprietari, dupã care le îmbarcã în niste camioane, fãrã apã si fãrã mâncare, chinuite, si le trimit la un abator."
FABIOLA PENU, Asociația Cuțu Cuțu: "S-au încãlcat normele de transport. Transportul trebuia la opt ore oprit si animalele adãpate, trebuia verificatã starea animalelor."
Caii din Delta Dunării sunt singurii cai sălbatici din Europa.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019