Pacienții din România, în special cei bolnavi de cancer, cei cu boli cronice și persoanele care beneficiat de transplant sunt panicați din cauza interdicțiilor impuse în perioada stării de urgență. Documentul transmis, miercuri seară, de autorității, conține lămuriri în ceea ce privește prevederile Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 74553 din data de 07.04.2020.
BIANCA ROTARU, reporter ”Clarificările au fost transmise din cauză că în spațiul public au apărut interpretări eronate cu privire la regimul internărilor și consultațiilor. Cu toate acestea, pacienții oncologici și medicii susțin că aceste lămuriri nu sunt suficiente pentru a ști dacă tratamentele sunt administrate în continuare, dacă se pot face operații sau dacă pot fi acordate consultații.”
prin telefon: CEZAR IRIMIA, președintele F.A.B.C „Clarificările nu au fost atât de clare, scuzați jocul de cuvinte, pe cât și-ar fi dorit ei să fie. În continuare este o ambiguitate în ceea ce privește tratarea pacienților oncologici. În continuare se folosește cuvântul doar urgențele, în continuare pacienții noștri suferă, nu sunt operați sau nu sunt primiți peste tot la chimioterapie deoarece este această teamă în spatele ordonanței care spune că doar urgențele, iar pacienții nu sunt tratați.”
În document se subliniază că interdicțiile în ceea ce privește internările, operațiile și consultațiile în perioada stării de urgență nu se aplică în mod automat, ci în baza analizei medicului curant de specialitate, care trebuie să justifice necesitatea internării, consultațiilor sau tratamentelor. De asemenea, se precizează că aceste interdicții nu se aplică în cazul pacientelor însărcinate sau persoanelor care necesită tratament oncologic și nici activităților legate de vaccinarea obligatorie a copiilor, care trebuie asigurate.
prin telefon: CEZAR IRIMIA, președintele F.A.B.C „Ar trebui să facă autoritatea noastră, care decide pentru noi în acest moment, situația foarte clară a acestor pacienți care reprezintă o urgență. Și nu doar pacienții oncologici, ci toți cei din programele naționale reprezintă o urgență.”
În documentul transmis de autorități, aseară, se mai precizează nu se închid spitalele publice sau private, ambulatoriile de specialitate sau cabinetele medicale, ci se suspendă doar acele activități medicale, consultații sau tratamente care nu sunt obligatorii și care pot fi reprogramate. Astfel, se urmărește prezervarea capacității de internare spitalicească și reducerea aglomerărilor din unități medicale și, implicit, se previne riscul de transmitere a infecției cu noul coronavirus.
Educație culturală timpurie la Opera Comică pentru Copii, în Capitală! Programul le oferă celor mici primele lor întâlniri cu muzica, teatrul și arta prin spectacole interactive, ateliere creative și multe alte experiențe culturale adaptate vârstei lor.
Un local din județul Harghita este în vizorul Direcției Sanitare Veterinare, după ce câteva familii au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, iar angajații restaurantului au aceleași simptome. Potrivit comunicatului transmis...
Fata, în vârstă de 13 ani, care a căzut, marți-seară, de la etajul patru al unui Bloc din Brăila, a murit, joi, la spital. Ea era internată în stare foarte gravă la Spitalul de Copii din Brăila, după ce, inițial, a fost resuscitată de cadrele medicale...
Accident dramatic soldat cu victime, marți-seară, în județul Vâlcea! Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu impact emoțional. Un automobil în care se aflau o femeie, în vârstă de 23 de ani, un bărbat de 68 de ani și un copilaș de cinci ani...
Ministerul Educației și Cercetării nu organizează olimpiade școlare pentru clasele I-IV în anul 2025. Ministrul Educației, Daniel David, a spus că această problemă trebuie clarificată, pentru o înțelegere mai clară a acestei decizii.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019