Bucătarii profesioniști și amatorii din Harghita s-au întrecut la festivalul mămăligii din Harghita. Pe Valea Ghimeșului s-a servit mămăliguță în straturi, bulz sau chiar pizza cu blat de mămăligă.
AMBIANȚĂ (face mămăligă)
AMBIANȚĂ (taie mămăliga cu ața)
VOX: "Mãmãliga cu brânzã s-a format de aici, din munþii.(...) E mâncare de crizã, cum se spune la noi, pentru cã e cea mai ieftinã mâncare."
VOX: "-Ce bunãtãți pregãtiți? -Mãmãligã cu brânzã de oi care e fãcutã în coajã de brad."
VOX: "-Ce pregãtiți astãzi? -Mãmãligã cu brânzã de oaie. -Are ceva special? -E specific Vãii Ghimesului."
VOX: "Am încercat sã punem pe masã tot ceea ce e natural, pregãtit de noi acasã."
VOX: "Aici în Valea Ghimesului mãmãliga e o mâncare de bazã. Aici, aproape zilnic se mãnâncã, mai ales cã e munte."
Toți cei care au vrut au putut să învețe de la ciobani cum se face un bulz adevãrat.
AMBIANȚĂ (face bulz pe blat de mãmãligã): "Foarte repede se poate face si este gustos."
AMBIANȚĂ (se coace bulz-ul si gogoloaiele sunt întoarse)
Festivalul mămăligii s-a încheiat cu cu un concert de muzică populară.
Distincție rară, pentru un taragotist hunedorean! UNESCO l-a recunoscut oficial drept păstrător al tradițiilor și i-a acordat titlul de „Tezaur Uman Viu”. Este vorba de Pera Bulz, singurul hunedorean dintre cei 30 de români care se pot lăuda cu o asemenea distincție. Pera Bulz, taragotistul din Vața de Jos, vestit pentru talentul său încă din tinerețe, a colindat prin toată lumea și a cântat pentru toți...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019