București, capitală europeană fără apă caldă la robinet. De câteva zile, pe adresa redacției de știri a postului nostru de televiziune au venit sute de sesizări în care bucureștenii dezaprobă vehement indiferența primăriei capitalei și a regiilor aflate în subordinea ei.
În ultima săptămână CET-urile au distribuit agentul termic la o temperatură de numai 50 de grade. Pentru ca la robinet apa caldă să aibă între 50-55 grade, de la CET trebuie să plece cu cel putin 80 de grade. Distrigaz a redus presiunea din conducte, din cauza datoriilor acumulate de Elcen. Producătorul de agent termic recunoaște că are restanțe, dar dă vina pe RADET de la care are de recuperat aproximativ 2,5 miliarde de lei, fără penalități, sumă echivalentă pentru energia termică livrată și neplătită în perioada noiembrie 2012 - septembrie 2014. De partea cealaltă, Primăria Capitalei asigură că RADET a plătit aproape 700 de milioane de lei pentru energia termică primită în primele nouă luni.
RADU OPAINA, președinte, Federația Asociațiilor de Proprietari: "Este o problema de luni de zile. Primarul general trebuie sa raspunda la problema asta. Este o problema veche intre Radet si Elcen. Pentru populatie nimeni nu are niciun pic de respect. Apa calda si caldura sunt elemente vitale. Procurorii sa se autosesizeze."
Ieri la prânz, când nepăsarea autorităților părea să fi atins punctul culminant și 1, 7 milioane de bucureșteni au rămas fără apă caldă, o echipă a știrilor Naționaltv s-a deplasat la sediul primăriei generale a municipiului Bucureșteni în vederea obținerii unui punct de vedere oficial, în speranța că la un asemenea moment edilii orașului au constituit un comandament de urgență. Nu mică ne-a fost mirarea când ajunși la fața locului au constatat că ...
AMBIANȚA paznic : Suntem bugetari!
Pe de altă parte surse din interior ne-au dezvăluit faptul că în aceste săptămâni edilul șef al capitalei este mai preocupat de campania electorală pentru unul dintre candidați...
AMBIANȚĂ Draga Victor....
Tot in Bucuresti, in urma cu un an, RADET-ul anunta ca nu va mai furniza apă caldă pe timpul noptii, tot din cauza unor datorii. Se pare ca istoria se repeta si din tot acest conflict PMB/ELCEN/RADET au de suferit bucurestenii care nu au apa calda, desi multi dintre ei isi achita la timp factura la utilitati. Ancheta noastră va continua și în zilele următoare, pentru a vedea cum gestionează autoritățile o problemă care afectează 4 sectoare din ceea ce se dorește o capitală europeană a secolului XXI...
Panică la Pitești. Sute de oameni au sunat speriați la Distrigaz, spunând că simt miros puternic de gaze. Ca urmare, firma de distribuție a oprit furnizarea acestora, iar mii de piteșteni și-au petrecut Ziua Națională în frig, fără căldură și apă caldă. Peste 700 de apeluri telefonice au fost înregistrate la Distrigaz.
Mii de oameni fără căldură și apă caldă, în Capitală. Mai exact, sectorele unu, cinci și șase, au fost în această situație din cauza unei avarii la CET Grozăvești. Oamenii spun că apa caldă de la robinet dar și din calorifere a fost aproape rece. Totul în contextul în care reprezentanții primăriei Capitalei au anunțat că facturile la căldură ale bucureștenilor ar putea crește cu cinci la sută.
În prag de iarnă au rămas fără apă caldă și căldură! În această situație au fost peste 2000 de blocuri din Capitală în noaptea de joi spre vineri. Bucureștenii din aproape toate sectoarele au stat în frig din cauza unei avarii grave la rețeaua CET Sud. Echipele de intervenție au reușit să remedieze o parte din probleme, însă nu la toate blocurile.
Zeci de mii de piteșteni simt pe pielea lor că s-au întors în timp! Si aceasta pentru că aproximativ 7000 de apartamente din cartierele Trivale și Găvana nu au apă caldă de câteva zile. Furnizorul de gaze a sistat alimentarea către punctele termice pentru că restanțele firmei de termoficare sunt foarte mari.
Milioane de români sunt în pericol să rămână fără căldură și apă caldă! Și asta pentru că societatea Elcen are probleme financiare mari. Compania Electrocentrale București a cerut Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei să plătească un preț mai mic pentru gazele naturale. Altfel, există riscul de a nu mai putea asigura agentul termic în această iarnă. Elcen deservește aproape jumătate din totalul consumatorilor de energie termică, racordați la sistemul centralizat de încălzire din România, inclusiv Capitala.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019