Date companie
 
 
 
 

Calcule cu virgulă la Ministerul Educației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Martie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : evaluare, schimbari, educatie, simulare, examene
 

Copiii de clasa a VIII-a se pregătesc de simularea probei de Limba română pentru Evaluarea Națională. E drept, elevii din foarte multe județe și Municipiul București au pus burta pe carte de acasă săptămâna aceasta, pentru că din cauza vremii școlile au fost închise în mai multe zone din România. Un factor care nu a fost luat în calcul de Ministerul Educației. Astfel copiii intră de mâine în febra examenelor deși mulți dintre ei nu au putut participa la recapitulări înaintea simulării primului test important din viața lor. Lucrurile vor sta însă cu totul altfel înainte de probele din vară.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter
"Spre deosebire de alți ani, absolvenții clasei a VIII-a vor da examenul de Evaluare Națională imediat după încheierea cursurilor. Până anul trecut, elevii mai beneficiau de o săptămână liberă pentru a se putea pregăti. Ei vor avea prima probă, potrivit calendarului examenelor, în 11 iunie, în timp ce ultima zi de școală este 8 iunie. Redacția Național TV a adresat o serie de întrebări Ministerului Educației, pentru a lămuri de ce au fost alese aceste date, având în vedere că anul școlar pentru ceilalți elevi se încheie în 16 iunie iar în mod normal, ceilalți copii se vor afla încă în centre."

Potrivit regulamentelor, în timpul unui examen, fie Evaluarea Națională, fie examenul de Bacalaureat, în interiorul instituției de învățământ au acces doar elevii care susțin examenul, profesorii supraveghetori și cei din comisii. Cum se va proceda cu restul elevilor care, în mod normal, ar trebui să fie prezenți la cursuri?

Răspunsul Ministerului Educației, adresat unuia dintre reporterii noștri, nu a reușit însă decât să complice lucrurile.

"Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a se desfășoară în centre de examen stabilite de comisiile județene care gestionează și monitorizează acest examen. În cazul în care în aceste centre există elevi care încă au cursuri, programul acestora în zilele în care se desfășoară probele EN VIII se reorganizează după un program aprobat la nivelul Consiliului de administrație al unității de învățământ" spun reprezentanții Ministerului, care adaugă:

"Profesorii care fac parte din centrele de examen și de evaluare, prin inspectoratele școlare județene, au solicitat descongestionarea calendarului de examene naționale, astfel încât perioadele de evaluare ale diferitelor examene să nu se mai suprapună. De asemenea, un alt aspect luat în calcul privește evitarea pe cât posibil a prelungirii probelor examenelor naționale până în perioadele cu temperaturi ridicate."

Reiese deci că reprezentanții Ministerului pot prevedea temperaturile ridicate de la jumătatea lunii iunie. Ei știu deja că în 11 iunie nu va fi la fel de cald ca în 18 iunie, de exemplu. Totuși, viscolul prognozat de specialiștii Agenției Naționale de Meteorologie pentru luna februarie nu a fost prevăzut, așa că la simulare copiii pot participa fără o recapitulare în prealabil. Prin urmare, ne întrebăm dacă dubla măsură aplicată de Ministerul Educației nu ascunde și alte interese. Vom continua demersul nostru și în cadrul emisiunii Miezul Problemei, unde vom dezbate principalele probleme cu care se confruntă învățământul românesc.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Au apărut primele rezultate la Evaluarea Națională ( 29 Iunie 2021 )

    De șapte ori mai puține medii de 10, la Evaluarea Națională, comparativ cu anul trecut! Doar 120 din cei peste 123.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut nota 10 la ambele probe susținute, respectiv Limba și literatura română și matematică. 

  • A început Evaluarea Națională ( 22 Iunie 2021 )

    Emoții mari, astăzi, pentru viitorii liceeni! Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă a examenului de Evaluare Națională: cea la limba și literatura română. Elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu un total de 16 cerințe. 

  • Schimbări majore pe piața muncii, provocate de pandemia de coronavirus ( 5 Ianuarie 2021 )

    Pandemia de COVID-19 a afectat piața muncii care se află într-o continuă schimbare. Anul 2020 a produs o modificare capitală a modului de desfășurare al activităților, mutate în majoritatea cazurilor...

  • Himera educației online ( 5 Noiembrie 2020 )

    Himera învățământului online, subliniată de fostul europarlamentar Cătălin Ivan! În urma experienței sale ca membru în Comisia de învățământ a Parlamentului European, Cătălin Ivan avertizează în legătură cu consecințele negative asupra copiilor în cazul folosirii îndelungate a acestei forme de învățământ.

  • Asociația Școlilor Particulare atacă în instanță închiderea școlilor si grădinițelor ( 30 Octombrie 2020 )

    Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ și grădinițelor particulare și de stat închise prin hotărâri ale comitetelor județene pentru situații de urgență.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2