Date companie
 
 
 
 

Campanie gratuită de vaccinare anti-HPV, din ianuarie 2020

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vaccinare, ministerul, campanie, sanatatii, ianuarie, teste, cancer, col, hpv, informare
 

Vaccinare gratuită anti-HPV, din ianuarie 2020! Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin anti-HPV. 20.000 de doze vor fi distribuite, începând cu săptămâna viitoare, la direcțiile de sănătate publică. Vaccinarea gratuită se va face în cabinetele medicilor de familie, la fete cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, care au solicitat în anii 2017 și 2018 vaccinarea, inclusiv cele care au trecut de această vârstă, dacă au solicitat.

BIANCA ROTARU, reporter ”Numărul dozelor de vaccin poate fi suplimentat pâna la 2.100.000 de doze, în funcție de cerere și de modul cum se va derula campania de vaccinare. De altfel, campania de vaccinare anti-HPV va fi însoțită de o campanie de informare a publicului, cu privire la pericolul reprezentat de virus, precum și protecția pe care o asigură vaccinul.”

Infecția cu HPV se transmite prin contact sexual și este unul dintre factorii de risc implicați în apariția cancerului de col uterin, fiind o boală care poate ucide. Infecția cu HPV, responsabilă de aproape sută la sută din cazurile de cancer de col uterin, este cea mai răspândită infecție transmisă pe cale sexuală. Opt din 10 femei au de-a face cu această infecție cel puțin o dată în viață. Virusul progresează, inițial, prin leziuni asimptomatice, dar evoluează spre cancer invaziv. Frecventa infectiei cu HPV creste cu numarul de parteneri sexuali și cu debutul timpuriu al activității sexuale. Potrivit medicilor, prezervativele reduc riscul infecției cu HPV, dar nu protejează complet. De aceea, odată cu începerea vieții sexuale, este bine ca femeia să se prezinte periodic la ginecolog, pentru consultație și teste.


Campanie gratuită de vaccinare anti-HPV, din ianuarie 2020

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2