Date companie
 
 
 
 

Campionat Internațional de Gătit în Aer Liber, la Cluj-Napoca

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, gurmanzi
 

Municipiul Cluj-Napoca a devenit, pentru un week-end, paradisul gurmanzilor, cu ocazia celei de-a șasea ediții a Campionatului Internațional de Gătit în Aer Liber! Mâncăruri diversificate, miresme îmbietoare și sculpturi în fructe și legume, toate au putut fi degustate și chiar savurate la cea mai mare competiție gastronomică din sud-estul Europei. În competiția culinară s-au înscris 60 de bucătari din 18 țări, inclusiv maeștri din Asia.

IULIA DRĂGUȚ, organizator: "Mâncare făcută la țest, expoziția de artă culinară. Avem bucătăria caldă etnic și pasăre. (...) Avem deserturi și platouri festive."

Pentru prima probă, concurenții au gătit preparate tradiționale din țările de origine.

ADRIAN ȘIPOTEANU, bucătar: "Pentru azi, am pregătit piept de pui, cu hrib, mămăliguță și ardei copt. Preparat din zona Bucovinei. (...) Emoțiile sunt foarte mari, juriul este foarte sever!"

SPIROS DIMITRIU, arbitru din Cipru: "E loc de mai bine, dar, de fiecare dată, e mai bine. (...) La fiecare ediție, vedem ceva mai bun, ceva nou. E un semn bun!"

Unii au transformat bucătăria într-o adevărată artă. Iată cum arată o sculptură în unt.

VOX:  "E o muncă foarte dificilă. Acest ulei este foarte pretențios. (...) Nu am dormit de ieri. Sunt foarte obosit, pentru că e o muncă foarte grea."

Evenimentul gastronomic de la Cluj a avut în program și Campionatul Național de Pizza.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2