Facultatea de Drept din Craiova se poate mândri cu un campus universitar la nivelul celor de la Harvard, Oxford sau Cambridge. Studenții au început semestrul al doilea într-o clădire nouă, de patru etaje, ridicată din fonduri europene. Amfiteatrele, laboratoare multimedia și spațiile de agrement din campusul de peste 12 mii de metri pătrați, construit în curtea Facultății de Mecanică, au costat peste 15 de milioane de euro. Dascălii și studenți au acum tot ce și-ar putea dori, așa că sunt foarte încântați.
SEVASTIAN CERCEL, decan, Facultatea de Drept Craiova "În vechiul sediu, întregul corp profesoral avea două birouri de 40-50 de metri pătrați. La momentul ăsta, fiecare coleg are un birou."
VOX "Superb! Extraordinar! Când am venit, am simțit că mă pierd. Nu știam unde sunt! Este chiar ca o navetã spațialã. Aici mã simt ca la Luvru, în bibliotecă. Este foarte, foarte frumos!"
VOX "Este un sediu foarte frumos! Este o clădire foarte frumoasă! Biblioteca este impresionantă!"
VOX "În ansamblu, tot campusul e perfect! Este foarte bine cã poate fi combinat utilul cu plãcutul. Existã și cafeneaua, existã terenuri de sport, există părculețul din jur. Biblioteca arată foarte bine, este foarte dotată."
Decizia de construire a campusului a fost luatã în anul 2008, pentru că nu existau spații suficiente pentru cursuri. Mai mult, din acest motiv, studenții veneau la universitate și sâmbăta și duminica. Lucrările s-au încheiat mai devreme cu o săptămână față de termenul prevăzut, așa că noul semestru a început în casă nouă.
SEVASTIAN CERCEL, decan, Facultatea de Drept Craiova "- Presupun că ați văzut campusuri și în afară. Arată mai bine al nostru? - Arată foarte bine! O simplă comparatie dacă vreți! O fotografie ar putea să fie așa: aici avem o fotografie din 2013, dumnealor au o fotografie, să spunem, din 2000 sau 1900 depinde când a fost finalizat."
Noul campus mai cuprinde terenuri de sport acoperite, dar și în aer liber, aproape două sute de locuri de parcare și cinci adăposturi antiaeriene. Construcția este prevăzută cu ventilație centralizată, iar 15 panouri solare produc energia necesară furnizării apei calde.
EcoFest 2021, la start! Cea de-a XI-a ediție a festivalului internațional de Film Ecologist ECO FEST România „Pentru Sănătatea Pământului” va debuta, luni, la Craiova, iar organizatorii promit numeroase surprize pentru participanți.
Peripeții în noaptea de Înviere, pentru o familie din Craiova! Oamenii au cerut ajutorul jandarmilor montani, după ce mașina în care se aflau a rămas blocată în zăpadă, în localitatea Runcu...
O femeie în vârstă de 92 de ani a ajuns la spital, după ce a căzut într-o groapă adâncă de doi metri, de pe strada Calea București din Craiova. Groapa respectivă era săpată pentru un container...
Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.
Decizia autorităților de a limita dreptul studenților la călătoria gratuită cu trenul, aspru criticată! Liga Studenților din Iași susține că măsura luată de către Guvern pentru scăderea deficitului bugetar este scandaloasă și solicită Executivului consultări cu reprezentanții studenților. Aceștia subliniază că nu subvențiile pentru transportul studenților sunt cea mai mare problemă din bugetul țării, ci birocrația, managementul defectuos al finanțelor publice, supradimensionarea unor instituții bugetofage, intervenționismul, corupția sau pensiile speciale care nu țin cont de principiul contributivității.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019