“Cancerul nu este o sentință”! Sub acest generic s-a desfășurat, astăzi, o întâlnire interactivă între pacienții cu cancer și medici, la o clinică oncologică din București! La conferință a fost prezentă și scriitoarea Chris Simion-Mercurian, care le-a dăruit celor prezenți câte un exemplar din cartea sa, în care își povestește viața după ce a fost diagnosticată cu cancer.
CHRIS SIMION-MERCURIAN, scriitoare și regizoare de teatru “Albumul este concluzia pe care am tras-o în urma celui mai frumos an, anul în care am trecut prin operație, chimioterapie și radioterapie, pentru că este anul în care m-am renăscut. Am luat-o ca pe o experință esențială, care mi-a fost dată cu un scop, m-a ajutat să nu ma panichez, să nu intru în conflict cu mine, să nu mă întreb... de ce eu? De ce mie? Să nu-mi pierd timpul cu chestii inutile.”
Pacienții au aflat de la medicii prezenți răspunsuri la întrebările care îi frământă, și-au împărtășit temerile și au fost încurajați să lupte cu boala. Medicii prezenți la conferință au vorbit despre resursele existente pentru a face față bolii și tratamentului și despre noile metode de terapie.
ANA BĂNCILĂ, medic specialist Radioterapie „Radioterapia modernă presupune un tip de tratament mult mai țintit cu protejarea organelor la risc mult mai bine decât se făcea anul trecut. Și ceea ce se traduce pentru pacient, sunt mai puține reacții adverse”
Specialiștii au discutat și despre importanța alimentației corespunzătoare pentru pacienții cu cancer.
LYGIA ALEXANDRESCU, nutriționist “Rolul alimentației este esențial pentru că ajută pacientul să aibă un confort a vieții cât mai bun. Mâncarea trebuie să fie densă, în așa fel încât să mănânce în cantități mici.”
Evenimentul cu tema “Cancerul nu este o sentință” a avut drept scop informarea paciențelor oncologici și încurajarea celor care consideră diagnosticul o sentință.
În 40 de spitale bucureștene a început, astăzi, vaccinarea pacienților împotriva coronavirusului, atât în spitalizarea continuă, cât și în cea de o zi. Potrivit directorului D.S.P. București, Oana...
Eveniment în spiritul sărbătorilor de iarnă, organizat de Asociația "Sănătatea ta" din Oradea în fața Spitalului Municipal „Gavril Curteanu”, unitate sanitară suport COVID-19. În acel loc au fost amplasați, în formă de inimă...
Oradea are o autospecială performantă, care va putea transporta pacienții critici, contagioși. Autosanitara în valoare de aproape 200.000 de euro, va fi folosită de S.M.U.R.D. Bihor inclusiv pentru pacientii cu coronavirus.
Creșterea capacității de tratare a bolnavilor de COVID-19, una dintre prioritățile Guvernului! Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, aflat în vizită de lucru în Municipiul Timișoara.
Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care prevede ca persoanele asimptomatice, care au fost confirmate cu noul coronavirus, precum și cele simptomatice, dar care nu au comorbidități vor fi tratate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019