Atentie unde va lasati cardul, pentru ca s-ar putea sa va treziti fara niciun ban in cont! Cardurile furate sau pierdute pot fi folosite de hoti pentru cumpararea de produse online, fara sa fie nevoie de introducerea codului PIN. Pâna ce banca este anuntata de victima, hotii au timp sa cumpere în voie de pe internet. Specialistii de la Crima Organizata spun ca numarul infractiunilor de acest fel a crescut în ultima perioada.
ofiter crima organizata "Recomandarea este sa folositi site-urile consacrate! Nu un site pe care l-am vazut pentru prima data. Nu poti sa stii cine e în spatele unui astfel de site! Informatiile de pe card, numarul cardului, numarul de securitate ale acestuia pot fi folosite pentru a se face achizitii de pe internet."
Trebuie sa fiti precauti si când raspundeti unor SMS-uri sau mailuri, care par a fi de la diverse banci sau institutii publice.
ofiter crima organizata "Niciodata nu trebuie sa raspundem unui astfel de mesaj. De fiecare data ar trebui sa informam institutia de unde vine, banca, institutia publica, financiara si politia. Niciodata o institutie financiara, o institutie publica nu va solicita informatiile personale de pe o carte de plata sau instrument de plata printr-un mail."
Cand constatati ca v-ati pierdut cardul sau v-a fost furat, primul lucru ce trebuie facut este contactarea bancii emitente si solicitarea blocarii cardului. De aceea, este bine ca inca de la emiterea cardului, posesorul sa intrebe banca numarul de telefon unde se pot anunta astfel de evenimente. Conform reglementarilor BNR, bancile sunt obligate sa dispuna de o linie de urgenta, care sa functioneze 24 din 24 de ore.
O metodă de furt a mașinilor de lux dotate cu sistemul ”keyless entry”, în atenția polițiștilor, care transmit o avertizare posesorilor de astfel de autovehicule! Conform polițiștilor, hoții folosesc...
România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...
Programul Noua Casă, la start! Față de vechiul program Prima Casă, acesta vine cu mai multe schimbări. Astfel, valoarea locuințelor vechi sau consolidate, care pot fi achiziționate, crește la 70.000 de euro, cu un...
Percheziții de amploare în Capitală și în județele Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Teleorman și Mureș! Oamenii legii au descins la 45 de adrese, la persoane bănuite că au obținut credite de nevoi personale cu acte false.
Avertisment din partea autorităților! După Paște, autoritățile se așteaptă la o escaladare a fenomenului infracțional. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, îi avertizează pe infractorii care se întorc în țară că sunt înscriși într-o bază...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019